Boxer eller Chihuahua?

Idag när jag var ute med Ina strax efter en av hennes långa power-nape möte jag en kvinna med två hundar. Hon hade en svart labrador och en annan liten hund, någon terrier men tittade inte så noga på vad det var för ras. Hon var den andra personen på 2 dagar som frågade mig om Ina var en Boxer? Så lik en boxer är hon endå inte! Visst kan jag förstå att vissa kan tro det med den teckningen hon har i ansiktet och hennes öron som står lite. Är man hundmänniska och är aktiv så brukar man ha ganska bra koll på raser, fast det är valpar. Jag har rätt bra koll tycker jag och jag har/är inte så aktiv inom hundvärlden. Det ska jag i alla fall ändra på nu. Har blivit så grymt sugen på att börja med lydnad och ev en och annan utställning.
Det bästa var i alla fall när vi åkte hem ifrån Svanskog och stannade till i Karlstad för att tanka och Perra skulle äta sen lunch. Jag var ute med Ina så hon fick röra på sig och göra ifrån sig. Jag håller till på en gräsmatta mellan en gångbanna och kiosken då en man kommer förbi och stannar till. Han berättar att han hade en Bichon frise hemma på 2 år, trevligt och kul för honom tyckte jag. Hör och häpna vad karln kläcker ur sig sen! -"Visst är det en chihuahua?"
Min första tanke var då, "Ja, hon är i såna fall en väldigt stor och fet chihuahua"
Jag höll på att dö av skratt men för ovanlighetens skull så kunde jag hålla mig för att inte börja skratta åt honom. Det var bara att svälja skrattet samtidigt som man på ett snällt sätt berättade för honom utan att dumförklara han att det är en amstaff. Han blir alldeles tyst en stund och önskar mig lycka till och att jag har det jag har att göra en tid framöver innan han fortsätter sin promenad.

Så efter att kvinnan idag frågade om Ina var en boxer bestämde jag mig för att tejpa hennes öron redan nu så att folk kan se att det är en amstaff och inte en boxer eller en chihuahua.
Tyvärr har jag ingen bild på det nu men det kommer upp inom kort kan jag lova, hon är så söt! :)


Kommentarer
Postat av: Heidi

Haha men visst är hon lik en chihuahua =P

Bra att du tejpar öronen redan, lättare att få dom att ligga bra sen då.

Vi hörs snart!

Kram på er

2010-08-05 @ 23:45:25
URL: http://convictions.se
Postat av: Malin

Tycker inte alls hon ser ut som en boxer :P

Man ser tydligt vilken ras det är, men man ska väl vara hundmänniska ända in liksom =) Fin e hon iaf =)

2010-08-06 @ 20:33:44
URL: http://zillaochjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0