Ina har vaknat till liv igen efter förra helgens bravader :)

Ja vad ska man säga? Man hade förväntat sig att en 4månaders valp skulle vara lite mer på allerten men inte Ina inte. Hon har sovit större delarna av dagarna efter att hon var hos "morbror" förra helgen. Värst var faktist tisdag-torsdag. Var inte förren igår som hon var vaken längre. Passar då på att göra så mycket som möjligt med henne samtidigt ta det lugnt då hon får en "lång" promenad av grannen då hon passar henne under kvällen då jag är på jobbet. Känns helt meningslöst egentligen att åka men vad fan.. Det är några timmar i alla fall, to-fr jobb 18.45-22.30, lö-sö 18.00-22.30

Idag har det verkligen varit riktigt fint väder och Ina varit vaken väldigt mycket. Passade då på med att busa en del och lite lydnadsövningar som sitt/stanna, fot och börjar lära henne inkallnings komandot som jag vill ha på lydnaden,hit.
Har ett annat komando ord på allmänlydnanden, kom. Vilket då räcker det med att hon bara kommer fram till mig och inget krav på att hon ska sätta sig vid min vänstra sida och ha ögonkontakt direkt som jag vill ha på lydnadskomandot hit.
Om det är någon som vet lite mer om Räddningshund får de gärna höra av sig och berätta vad det innebär och hur det är att jobba/träna inom det. gärna ge lite tips och råd om vad man kan börja tänka på att vänja/träna en 4månaders valp med :)
Har fått upp lite intresse om de och är väldigt nyfiken på den typen av tjänstehund. Har läst en del på SRhf men alltid kul att höra personliga åsikter som har jobbat med det eller som jobbar/träna det idag :)Kommentarer
Postat av: Andrea

Hej!

Jag tränade till räddningshund med Inka i ca 1,5 år. Började när hon var 6 månader och då främst med miljöträning av olika slag - åkte bl a till skroten så att hon fick klättra på olika underlag, tränade på insustiområden med gallertrappor, höjdträning m m - en räddningshund måste verkligen kunna ta sig fram överallt och inte vara hämmad p g a konstiga uderlag, höjder, rök, buller och mycket mycket mer. Sen är personsök det viktigaste inslaget, så se till att komma med i ett sökgäng snart! Vi körde massor med skogssök, för där blir ju själva sökarbetet riktigt utpräglat för att sedan lära söka bland rasmassor, inomhus och i olika miljöer. Lycka till!

2010-10-10 @ 23:56:21
URL: http://www.metrobloggen.se/bubba

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0