Gott Nytt År!

Önskar vi till er alla :)


Nyår och taxi går inte ihop..

Jag tyckte att vi var ute i god tid idag för att förboka taxi som tar hund idag men icke då! Resan till Samantha och Christian var det inga problem men resan hem är hemsk, alla taxibolag är fullbokade fram till kl 03-05 på morgonen och det funkar ju inte då jag börjar  jobba kl 08 på nyårsdagen! Tyvärr kommer det bara att bli en kort vistelse för mig och Dan hos dem, fast bättre det än att sitta hemma själva. Ska göra ett sista försök i morgon så får vi se, håller verkligen tummarna! Vill ju fira nyår hemma hos Samantha och Christian för det skulle verkligen vara hur trevligt som helst. Men nu är situation som den är..

Ny säng! :)

Då har jag äntligen köpt mig en ny säng! Så skönt det ska bli att få sova i den för första gången i natt. Och denna säng så ska det inte få finnas några hundar alls i kan jag lova! Nu förtiden är det stängt in till rummen på ovanvåningen tills det är slut med kisserierna inne.
Tittade även på sacko säckar eller "zic zack säckar" som det stod på Mio här i Sthlm till hundarna. Vill ju ha en ny sackosäck eller en puff till hundarna då Rozz har bitit sönder den som jag hade. Trodde faktist att de skulle vara billigare. Får se om det blir någon nästa månad i stället eller också efter att man förhoppningsvis efter min vistelse i Sydafrika :)
Fick en resa dit av Dan i födelsedagspressent så nu ikväll har jag fyllt i en ledighetsansökan på jobbet som jag ska skicka in i morgon då jag vet mer exakt vilka dagar som jag behöver ta ledigt :P Hoppas bara på att jag får ledigt den under den arbetsveckan, blir man de så kommer jag att åka ner till Sydafrika och vara där i ca 3 veckor hade jag tänkt. Mer skrivet om det kommer senare då saker och ting är mer bestämt.

God fortsättning önskar vi :)

Har varit uppe i Härnösand sen den 18:e i inte suttit vid någon dator. Där av dålig uppdatering under veckan innan jul och under jul helgen. Kom hem till Sthlm igårkväll och nu sitter man på jobbet.
Det har gått bra hela veckan med Ina och Rozz. De har fått träffat en del nya människor och hundar och dte har gått hur bra som helst. Fram till onsdag var det någorlunda "varmt" ute så att man kunde vara ute med hundarna ett tag innan de började frysa om tassarna sina. Ina bara ÄLSKAR snön! Hon är som ett litet snö lok min tjej. går gärna i djupsnön och det gör inget att hon försvinner heller under snön, det verkar hon bara tycka är kul för hon ger sig ut i det på eget bevåg. Rozz däremot går bara i djupsnö i en annans spår, kan hända ibland att han ger sig ut i djupsnön själv men då ska det inte vara allt för mycket.
Sen i onsdags så har större delena av dagarna beståt av minst -20 ute så då har det bara blivit en snabb vistelse då det varit för allt för dem att vara ute då.

Bjuder på lite bilder som tagits under veckan :) (Tyvärr är inte alla bilder allt för bra då jag använde mig av mobilen) 

Snöloket :) 

 

 Stilig kille!

Bus i snön självklart 

 "Lilla" Bej. 9 mån och större än en leonberger :P

 Mys hemma hos Therese.
Var riktigt kallt så bäddade in lilla Rozz. Han somnade så gott där i filten kan jag lova :)

 Ina la sig i Lillans bur och myste där i stället
Och vad är julafton utan mys?
Ina och Rozz ligger och sover på mysbjörnen Baloo :)


Härlig snödag på Tyresö slott

Hade tänkt skriva om det redan igår men kom inte in på sidan.
Jag och Dan tog oss i alla fall en riktigt härlig tur ute vid Tyresö slott fast det snöade. Hade med mig ett litet kampsnöre som Ina bara ÄLSKAR och kastade ut det i snön där hon fick hoppa omkring och leta efter det under snön. Rozz är inte alls lika intresserad utan han tycker mest att dte är kul att springa efter Ina men inte allt för mycket i djupsnön bara. Rozz hade så bråttomt en gång att han slog kulle-bytta i snön för att det var så mycket! Den lilla sötnöten :P
Ikväll/natt i alla fall efter att jag har slutat jobbet 00.00 åker vi hem mot härnösand. Då kommer det verkligen bli till att köpa hundtäcken till de små liven. har ju ett hemma hos mamma redan som förhoppningsvis Ina kan ha, då är det bara ett jag måste köpa åt lilla herrn.  Då kanske han till och med kan vara ute längre än vad han klarar av nu då han fryser så mycket.
Så nu under denna vecka kommer det att bli en heldel bus med "lilla" Bej ;)
Nu kommmer man då bli av med systemkameran då Dan ska ha tillbaka den :( Men måste först se till att ta några fina kort då de står eller också får jag helt enkelt be min goda vän Sandra att hjälpa mig med det då hon har bättre pejlig på att få bra kort än vad jag har.

Nä nu längtar man bara till att klockan ska slå 00.00 så man får börja färden hem över mot Härnösand!

Träffa nya hundar

Glömt att skriva om då Ina och Rozz fick träffa två nya hundar i helgen, Beeper och Skorpan. Beeper är en jätte fin schäferhane på ca 4år tror jag att han är nu och Skorpan är en amstaff/pittbull blandning och är en kastrerad hane på 1,5 år gammal. Ina och Skorpan hittade varandra direkt. De verkligen busade ocg brottades. Rozz var bara med i leken då de var jaga men annars höll han sig gärna lite undan. Beeper gjorde likadant, men han är iof inte allt för van med att leka med andra hundar. Rozz var så gullig att han försökte få igång Beeper så att de kunde busa tillsammans med Beeper tror jag inte riktigt förstod vad det var Rozz ville :P
Har tyvärr inga bilder på detta :(
Men kul var det att det funkade mellan alla 4 hundarna då det var en sån liten lägenhet och vi var ju iaf 7personer där också. Men framåt kvällen var de riktigt trött, speciellt Rozz. var så att man nästan inte kunde väcka honom och få med honom hem den lilla go grisen :)


Besviken

Tidigare idag så har Rozz spyt upp större delen av sin mat, varför vet jag inte. Kan ju kanske bero på att det är någon idiot som hade slängt ett paket med något slags råttkött i under en buske som hundarna försökte vara snabba att äta upp. Drog ut en riktigt stor bit u Inas mun som hon var nära på att svälja helt. Bllir så Besviken på folk som gör så då de vet att det rör sig mycket hundar här!
För bara några veckorsen hittade Rozz en hel 200g chokladkaka liggandes i snön som han gillade. Hatar att behöva plocka upp efter folk som kastar mat runtomkringsig eller glasbitar på en hel gångväg bara för att inte ens egena hundar ska bli sjuka/skadade.

-10

Brrr.. det är lite kallt här. Så det blir inte så många promenader idag inte för hundarna. Vill ju inte att de ska förfrysa små tassarna sina. Så det får räcka med en långpromenad med en tjej som jag träffade i helgen som hade en jätte fin dobbis tik på 4år. Så nu under dagen blir det till att stimulera de små liven inomhus och bra kortisar ute. Ina klarar sig ganska bra då de är så här kallt men Rozz klarar tyvärr inte av kylan lika bra. Ska bli spännande och se hur de kommer att klara av kylan uppe i Härnösand där det är ännu kallare!
Som tur är har jag ett täcke kvar sen jag hade Ebba som hon inte kunde ha. Det borde i alla fall Ina kunna ha nu så det blir nog till att köpa ett täcke i alla fall tilla herr´n :)

Trivs som fisken i vattnet :)

Köpte en bur i veckan som jag hittade på blocket. Och den är väldigt uppskattad av både Ina och Rozz. mest Rozz tror jag då Ina föredrar soffan :)


Älskar bara Inas sovstilar ;)


Break..

Just nu har jag beslutat att ta en break av lydnadsträning ett tag pga personliga skäl. Känner att jag först och främst måste ta vara och handskas med vissa saker innan jag kan begära en ritkigt bra träning med mina älsklingar..
Jag har bestämt mig för att ta tag i en sak som har tyngt mig ett tag... Men självklart kommer jag att fortsätta med en viss träning, vanlig social träning men inget mer.

Valpar kan vara dyra i drift...

Ja då är man sänglös heltplötsligt..
Blir så då man har två busar hemma och en som inte är 100% rumsren, men kan inte säga att jag vet till 100% vem som är den skyldige. Har bara mina aningar. Kom hem igår, Perra var så snäll att han satt uppe tills jag kom hem från jobbet, strax innan 01 för risk att hundarna inte skulle kissa i sängen min igen då jag inte hade någon bäddmadrass. Men ack så fel vi hade!
Gick och la mig, sängen var nästan helt orörd, kuddarna hade flyttat lite på sig men mer tecken än så var det inte. Tills jag la mig, känner något blöt i fotändan, kände på tecket det var torrt men det fanns en stor blöt fläck som inte var vatten, så det är den sängen. Tur att vi har en stor uppblåsbarmadrass som man blåser upp med hjälp av eluttag :)
Men det blir i alla fall till att köpa en ny säng till Perra då det var den jag hade. Så själv får jag vänta med min dubbel säng ett tag till :(Lite roligare nyheter är iaf att Rozz lyfter mer eller mindre hela tiden på benet nu och Ina tror jag är på god väg in i första löpet. Ser lite tecken på det sen börjar Rozz att intressera sig lite för mycket av hennes bakdel :P


Hade hoppats på att få slippa bur...

Kommer man hem och ser en pisspöl i vardagsrummet, det kan jag ta. Lätt att man missar att se de då man har trä golv. Hör hur hundarna håller på inne på mitt rum. Perra har stängt in dem där innan han gick och la sig tydligen, vilket är ovanligt då han alltid brukar ha med sig dom i sängen.
Öppnar dörren och möts av två överlyckliga busar :)
Ser kläder ligga runt omkring i rummet blöta, sladden till ena lampan urdragen men ej söndertuggad, sängen uppbäddad OCH nerpissad! Möts av en inte allt för trevlig lukt heller..
Så det var bara att slänga ut bäddmadrassen, byta lakan o täcke och fram med skurhinken...

Hade verkligen velat slippa skaffa bur, men som det ser ut nu så har jag inget val oavsett om jag har en hundvakt eller ej...
De har varit så duktiga nu i 2 dagar sen nu är man tillbaka på ruta ett, vet inte vart det brister. Om det bara är ren protest från Rozz sida för att han blir lämnad/instängd? För han har blivit jätte duktig på att hålla sig då man är i närheten. Klart att det händer en olycka inne då man inte har varit dålig på att uppmärksama honom då han visar att han är nödig. Han är då dock dålig på att visa de men jag har lyckats läsa av honom.
Sen vet inte jag heller när hundarna var ut sist ikväll eller hur mycket vatten de har fått druckit då Perra har gått och lagt sig.
Men i morgon bär det av mot IKEA oavsett vad Perra tycker. För en ny bäddmadrass behövs!

Träningskompisar sökes =)

Nu har jag skrivit ett GB på Tyresö hundbruksklubbs hemsida med en förfrågan på en träningsgrupp som man kanske kan få börja träna med. Känner verkligen att jag skulle vilja börja träna med andra hundägare eller iaf komma in i en grupp tills man kan börja träna på mer allvar, nu då det är bestämt att jag kommer att vara kvar i Tyresö ett tag till då jag har fått en fast tjänst :)
Sen är det mycket för mig egen skull också, att få komma ut och lära känna mer och nya människor, få fler tränings idéer, tips å trix och få hjälp av andra så att jag kan få ett bra resultat med mina hundar. Som sagt, det är alltid roligare att träna med andra än själv i längden tycker jag. Plus att det är bra för hundarna, att man börjar nu medan de är valpar, för tiden rinner bara iväg och snart kommer de inte att vara valpar länge till. Ina är 6mån idag och Rozz är 4½ mån nu.
Finns det ingen tränings grupp så i alla fall några personer som känner som jag. Som söker nya hundvänner som delar samma intresse:)

Så nu får man väl hoppas på att någon/några vill höra av sig och bjuda in en till en grupp eller någon som själv söker efter en träningkompis. Antingen här på bloggen eller också på min email: madelene.carlsson.brolin@gmail.com 

Nu är verkligen vintern här

Idag har det varit mer än -10 hela dagen. Då jag inte har något täcke till Ina oc Rozz och inga planer på att köpa några heller då de växer så de knakar.. Ina bryr sig inte allt för mycket om kylan, hon tycker bara att det är skoj att springa omkring i snön och nosa efter något spännande i snön. Rozz däremot är inte alls lika förtjust i kylan. Han går och huttrar hela tiden och vill knappt leka. Får väl lite bus skov för sig med Ina men oftast märker man att om han själv fick välja så skulle han helst bara vilja gå ut och göra sitt sen bara gå in igen i värmen.
Igår var det då mycket mildare väder, då blev de en lånt vistelse ute. Var ute i mer än 1h med en massa bus. Det tog på dem bägge kan jag lova. Därför kände jag också att det fck bli en vanlig promenad idag innan jobbet då de fortfarande visade sig vara slöa. Jag antar att det är mycket pga av väderförhållandet med kylan och sen blir det ju självklart jobbigare att springa i snön. Det vet man ju själv dåp man är och plusar runt i snön.

Men lite träning idag inne blev det. Köpte mig en apportbock för inte så länge sen. Tänkte börja lite med nu. Rozz Var först på att bara gripa den i munnen, han var det inga problem med. Han var rätt duktig för att vara första gången. Ina däremot väntade bara på att jag skulle säga något komando åt henne. Med Ina kommer jag att få jobba mycket med då de gäller apporten. Vilket förvånar mig mycket.
Rozz är den som inte är den föremålintresserade men som var mest intresserad av apportbocken, Ina som älskar föremål att hämta m.m var inte alls intresserad av apportbocken. Lustigt sånt är ibland :)

Just nu känner jag att jag verkligen skulle vilja ha någon/några att träna tillsammans med.. Det är både bra för mig och hundarna + att det är kul att kunna bolla ideér, tips å trix.
Ska börja gå på träningskvällarna som är på tisdagar med Ina som hålls på bruks nu. Känns som om att hon är tillräckligt "stor" att orka gå dit bara vara där en kort stund för att sedan gå hem igen. Rozz får jag nog vänta ett tag till med då jag inte har körkort.


RozzKusinerna Bus

 


Ina

Min lilla Tjockiis ;)


RSS 2.0