Ina har gjort det IGEN!

Ja, min lilla dam har hunnit med mycket..
Blev ett veterinärbesök med henne i veckan då vi var uppe i Härnösand och hälsade på under 6 dagar.
Orsaken till besöket var på grund av hennes vänstrabakben. D och hans kära bror har en förkärlek till bollkastning vilket Ina verkligen älskar! Men det slutar aldrig lika lyckligt efter några timmars vila eller dagen efter då hon verkligen INTE vill använda benet! Haltar sig fram, sätter inte ner tassen helt och säger självfallet inget då man är där och klämmer och känner. Visar inget tecken alls på någon smärta. Har märkt detta tidigare efter efter en längre tur i skogen eller då jag har försökt cyklat med henne men då har jag låtit henne få vila i flera dagar i tro om att det kan ha varit en muskelsträckningen eller växtverk. Efter denna bollkastning från förra helgen var det extremt! Då visade hon endå tecken på smärta då jag böjde och sträckte på benet så blev var jag verkligen tvungen att kolla upp det. Fick tid hos veterinären i onsdags då det var fullbokat under hela tisdagen. Då hade hon större delen slutat visa någon som helst smärta men man såg endå en tendens för smärta då hon ibland hoppade till lite försiktigt. Villket gjorde det väldigt svårt för veterinären att bedöma vart i benet hon hade ont och ville därför inte röntga benet utan i stället fick det bli medecinering på Metacam, koppeltvång och vila i 2 veckor. Veterinären misstäknte att det kunde vara en muskelansträgning eller en infalmation i någon muskel i benet, där av medecineringen. Där efter börja suksesivt med lite mer ansträngande aktiviteter. Skulle det visa sig att det inte har blivit bättre då ska jag kontakta Bagarmossen för en till koll och eventuell röntgen för att se om det är något med benen ändå.

Hoppas verkligen att hon blir bättre i benet och att man kan börja jogga med henne! hon gillar verkligen det. Hon fick följa med för några veckor sedan och man såg verkligen hur hun bara njöt av att få vara ute och jogga :)


Har även lite bilder som jag ska dela med mig men de är tyvärr på datorn hemma och själv är jag på jobbet nu.


Glad påsk!!Önskar vi! :)


Oj då..

Nu var det några dagar sen sist :)
Ja vad har man att berätta om dagarna som gått mån tro?

Åkte upp till Härnösand till mamma och hälsade på förra lördagen och spenderade 4 härliga dagar med att bara vara och dra på sig en hemskförkylning olagomt tills man skulle åka hem igen.Kan börja med att berätta om de violda hundmöterna som alltid sker hemma hos mamma.
Mammas hund Bej som jag har berättat lite om tidigare är en väldigt STOR 1åring men inte mer än 6mån metalt vilket kan vara jobbigt ibland då han inte vill lyssna på varken oss människor eller Ina och Rozz.
Ina och Bej har alltid fungerat bra ihop. Haft det hur kul som helst och väldigt mysigt tillsammans och Rozz har alltid varit den som gärna velat hålla sig undan lite för han har tyckt att Bej varit för "på" och Bej gör oftats väldigt fula tjyvnyp i bakdelen på Rozz.
Men denna gång när jag var upp var det helt tvärtom kan jag lova! Då ville Ina ABSOLUT INTE vara med i leken! Då kom Inas bithiga sida fram med en massa morrningar och säger ifrån OFTA utan att Bej bryr sig. De har ju alltid viljat leka med varandra tidigare men inte nu. Kanske Ina har lessnat på den konstanta busningen som aldrig verkar ta slut hos Bej och som aldrig lyssnar på Ina då hon säger ifrån.

Rozz slutar då aldrig att förvåna mig måste jag säga! Han är hur kaxig som helst i koppel då man är ute och går med honom med restsvans och stirrande blick men ibland blir han osäker i sin kaxighet då lägger han även på lite restragg vid hundmöten. Han är nu hela 8 månader och är mer eller mindre könsmogen. Men att träffa äldre hanar som har några år på nacken eller tokstollen Bej som är 1år och verkligen borde vara den som mäter sig med allt och alla fungerar det hur bra som helst med! Han har till och med börjat fjäska som Ina alltid gör då hon träffar andra hundar. Slickar dem i mungipan, visar de en tendens på morning eller säger ifrån backar han och bjuder in till lek istället tills den andre hunden släpper till det.
Han är bra fillurig lillkillen min.Andra saker som vi har spenderat dagarna med hemma i Norrland var vi mest ute i Ramsås och hundarna var ute större delen av dagarna med att busa och härja, blev en del bollkastning och ett dopp i ån för Rozz.

Följde med D till en av hans barndomsvänner för att hjälpa till med att flytta på ett jakttorn som stod precis brevid en stor å så att de kunde sitta och jaga bäver. Hundarna var självklart med. Medan herrarna höll på att flytta och dona med jag hade koll på alla hundarna så att de INTE skulle trilla ner i ån som inte var isbetcäkt längre samt en liten jänta på ca 4-5år.
Allt gick väldigt bra för både herrarna och mig med alla hundarna och lilljäntan tills Rozz fick för sig att gå i närheten av ån trotts att jag hade sagt åt honom. Hinner precis säga åt honom att gå därifrån och han tittar på mig sen trillar han i vattnet. Tur att D kompis är så lång att han fick upp honom ur ån! Är riktigt djupt där fick jag höra sen, inte ens en människa bottnar där plus att det är rätt så strömt där.
Inte hindrade det Rozz för nånting heller, han var precis som om inget hade hänt.  Min lilla knäppis! :)


Snart så..

Kan man låta hundarna få börja bada! Något som jag verkligen längtar till att kunna göra! en alldeles ypperlig aktivering för hundarna då man jobbar helg. Behöver inte alls få lika dåligt samvete då man vet att de har fått ett riktigt fysiskt pass som kommer att räcka gott och väl för hela dagen.
Behöver inte heller oroa mig ifall de kommer att vara rädda för vattnet, i alla fall inte Rozzen. Tror att han medvetet letade upp alla vatten pölar idag. Vissa var så djupa att det verkligen blev ett riktigt dopp kan jag lova. Men han brydde sig inte, som vanligt :)Vissa har frågat mig varför jag har honom kvar då han fortfarande av någon anledning kan göra ifrån sig inne samt får ett sådant tuggbehov då man lämnar de ensama. Jag säger bara, spendera några dagar med denna busiga underbara hund kommer man att förstå varför man inte kan släppa honom. Det är verkligen värt att han har dessa hyss för sig fast man inte alltid blir glad för alla gånger. Att träffa en sån charmig hund som min lilla Rozz har jag då inte gjort på länge!
För det är endå på ett vis dessa hyss som gör honom till den han är.
Vet dock inte vad jag gör för fel då han får försig att göra ifrån sig inne ibland fast man nyligen har varit ute med honom.Vem blir inte charmad av denna underbara lilla buse? :)


Chock!

Ja det kan man lugnt säga!
Har en runda som jag nästan går dagligen som är lite längre. Har alltid varit inställd på att den är ca 3-4km. Började gå den med Ina ca 1gång varannan vecka då hon var runt 4-5 månader.
Men idag gjorde jag en koll bara för skoj skull då min älskade D äntligen har kommit hem ifrån PE efter en månad och han införskaffade sig en GPS från Naturkompaniet som man använder sig av då man är ute och vandrar strax innan han åkte till baka till PE den 6/3.
Vi använde oss av denna GPS för att just kolla hur lång denna sträcka egentligen är och det visade sig vara strax över 5km. Och då hade han inte fått igång GPS riktigt fören efter ca 200-300m hemifrån mig! :O
Då tycker man ju att hundarna borde vara trötta då de springer och härjar större delen av vägen. Men icke Rozz! Han skulle kunna springa lika mycket igen på samma sträcka.
Nu vet jag hur lång denna sträcka egentligen är och som inte alls tar lång tid att gå samt är en alldeles lagom sträcka att gå nästan varje dag.

Jogging premiär!

Det blev det idag för mig detta år samt premiär ever för hundarna. För att vara en gammal fotbollspelerska med 11år på naken och vewrkligen OGILLAR att gå ut och springa så måste jag verkligen säga att det var riktigt skönt att få komma ut idag trotts det dåliga vädret. Ger mig själv en guldstjärna i kanten :)
Gick väldans bra med hundarna. Båda sprang brevid mig och efter en stund började Ina att springa bakom mig. Antagligen för att hon inte har en sådan bra kondis som jag trodde. 
Rozz hade väldigt svårt att komma in i ett bra tempo då han tog "galopp"-steg istället för "trav"-steg om man nu kan förkla springstilarna så att folk förstår vad det är man menar? Förhoppningsvis kommer polleten att trilla ner för honom gällandes det också så småning om som allt annat :P
Ina däremot var duktig redan för början och sprang bara "trav"-steg och hon verkligen gillade det måste jag säga. Såg nästan ut som om hon sprang och filosoferade samtidigt och bara kopplade bort omvärlden :)
Så nu har jag hittat två bra konditions träning som passar båda, cykel för Rozz och jogging med Ina.
 
Förhoppningsvis kommer jag att vara mycket mer motiverad till en regelbunden joggning nu då jag insåg hur mycket Ina faktis gillade det.

Dagens morgonsyn :)

När jag vaknade idag var detta min första syn! :)
Uscha...

Vilket väder! är inte alls sugen på en längre vistelse med hundarna när jag kommer hem i detta väder!
Men men, får se vad jag bestämmer mig för då jag väl kommer hem. Just nu känner jag mig bara för en promenad och inget annat då vädret är så dåligt... Jätte grått och regn, blää :(

Lördagskväll

Då det var fortfarande ljust ute då man kommer hem runt kl 19:00 och det är behagligt ute trots att det var grått och dimmigt så blev det en långtur med hundarna. Tog ut dom i skogen för lite uppletande innnan det blev alltför mörkt. La bara ut ett föremål denna gång som var mina nycklar. Första gången för dem med metall.
Först ut var Ina. Det tog ett tag innan hon förstod att det var mina nycklar som hon skulle hämta.
Efter en stund fick jag ta in henne och visa henne nycklarna sen var det bara att lägga ut dem igen på ett lika enkelt ställe som förra gången. Då gick det av bara farten och hon förstod direkt! La ut dem ännu en gång och hon gjorde lika bra från sig denna gång :)
Sedan var det Rozzens tur, då det även var första gången för honom så visade jag honom nycklarna först innan jag la ut dem. Så taggad han blir då han vet vad han ska får göra! :) Kan varken sitta still eller vara någorlunda tyst :P Så grymt kul att se, sen far han iväg som en pil då man släpper han och gör sitt jobb ypperligt och var jätte duktig på att hitta nycklarna alla gånger som jag la ut dem till honom. Både väldigt lätta och lite svårare då jag själv också vill kunna hitta igen dom ifall han inte skulle ha gjort det :P

Veckan som gått...

Har det inte alls blivit så mycket bloggandes då man knappt har suttit vid datorn. Sen har jag inte känt att jag haft så mycket att skriva om.
Blev härliga dagar i skogen ute i skogen med Ina och Rozz. Så slut de blir efter att man har spenderat ca 2-4h i skogen. I måndags när jag var med dem ute i skogen så sov de från ca kl 16:00 till morgonen efter :P Det var riktigt skönt kan jag lova. Sen i torsdags kände mg inte för att gå till skogen fast det var ett riktigt underbart väder men tror inte hundarna klagade så mycket för de. De låg och vila ganska mycket i torsdags och var väldigt lugna.
I tisdags då det var riktigt dåligt väder träffae jag Fridh, min stridspartner från lumpen och hennes underbara schäferhane Beeper. Beeper är en tjänstehund från Försvarsmakten som Fridh är fodervärd åt efter sin tjänstgöring som hundförare inom MP.
sökte själv till hundförare inom MP men blev tr¨åkigt nog inte uttagen, vet ej om det berodde på gamla fotbollskador.
Beeper är 5år nu och det gick jätte bra med både Ina och Rozz. Trodde faktis att det skulle bli lite gruff och mätning som det kan bli med två hanar men Rozz var jätte duktig! Var väldigt fjäskig för att vara honom måste jag faktist ekänna! Men skönt var det att det funkade så bra :)

Blev även en liten tur till bruks för försra gången för Rozz och första gången för mig att gå på Tyresös brukshundklubb i tisdags. Gick mest dit bara för att socialicera Rozz med andra hundar och kunna få han att koncentrera sig mer på mig och inte behöa bry sig så mycket om alla andra hundarna och även träning för skottlossning. Vilket han reagaerade väldigt bra på! 
Han har börjat med att bära svansen väldigt högt och spänt speciellt vid hundmöten. Det gillar jag inte! Det börjar bli lite bättre då man själv går med honom men då man väl möter en hund så reser sig svansen och gärna lite ragg också. Som tur är säger han inget och gör inget utfall heller. Så det är det nya jag måste jobba med lite. Men jag tror att det mesta handlar om att han är i en könsmognadsperiod då det går upp och ner hela tiden. Hoppas jag på i alla fall! :)RSS 2.0