Veterinär besök igen

Ja, har blivit ett ännu besök hos farbror doktorn för Inas skull. Men denna gång inte för någon olycka eller skada som tur är utan för hennes skendräktighet.
Det gick jätte bra och Ina sköte sig väldigt bra. Hon var dock väldigt skendräktig så det var tur att jag kom dit och fick medecin för att stoppa det. Fick ett recept på Galastop som jag skall ge 2ml 1ggr/dag i ca 4-6dagar beronde på hur pass fort det kommer att gå.

Måste investera en ny kamera :(

Har man tänkt spara lite semesterpengar men då har kameran och laddaren till batteriet slutat fungera :( Var in på expert idag innan jag åkte till jobbet och fråga om de kunde kolla ifall det var batteriet som inte funkade som det ska eller laddaren. De kunde tyvärr inte hjälpa mig mer än att säga priser på vad en ny skulle kosta. En ny laddare och ett nytt batteri kostar tyvärr båda tillsammans lika mycket som att köpa en ny kamera nästan. I alla fall hos dem.
Höll på och fippla runt med kameran idag då jag var ut med Ina och inser att inget med den stämmer, vet inte om den har blivit vattenskadad eller något då jag inte alls kunde ändra några inställningar på den. Tills jag kom hem, då fungerade den som den skulle bortsett från att batteriet dog och står utan kamera nu i alla fall :(
Så nu är jakten på gång efter en ny kamera :)

Sol och bad med lite träning :)

Idag har det verkligen varit riktigt härligt väder! Bestämde mig för att ta en promenad och avsluta ca 2h i skogen med att lägga två spår först till lilla fröken och avsluta med ett svalkande dopp i sjön nedanför vårat smultronställe :)
Sagt och gjort, lagt två spår. Ett lite längre med en boll som belöning i slutet och ett lite kortare en jeanstrasa i slutet. I väntan på att spåren ska ligga ett tag så håller jag på med kameran och Ina springer lös runt omkring tills jag inser att hon har försvunnit. Jag ropar och ropar, brukar alltid komma men inte denna gång. Första tanken var att hon har gått och tagit reda på vad jag gjorde tidigare då jag hade gått iväg för att lägga spåren. När jag är på väg åt det håller kommer Ina springades i full kareta och är jätte stolt. Hon har då som sagt tagit reda på vad jag gjorde och antagligen spårat upp jeanstrasan :)
Det var de spåret men glad och stolt var hon verkligen kan jag lova med all rätt!
Efter att det hade gått ca 1h efter att jag lagt spåret som var kvar fick Ina ta det. Gick fruktansvärt bra, lyfte dock nosen ca 2ggr men annars var nosen i marken hela tiden och jobbade på rätt så lugnt och metodiskt.
Efter spårningen blev det bad i sjön. Gud så tokig hon är i vatten denna lilla dam!
Men tyvärr så kan jag inte ha henne lös i vattnet då hon inte riktigt simmar med bakbenen och driver ut sig själv mer och mer till mitten av sjön så fick hon nöja sig med att ha selet på sig och kopplad med en hängade matte halvt om halvt ut över sjön ihop om att inte själv trilla i :)
Ska köpa in en spårlina som jag även ska kunna ha använding av få Ina då hon badar tänkte jag. Måste börja träna inkallning på henne från vattnet. Inte någon av er mina läsare som har några bra tips på hur man får upp en vattentokig hund ur vattnet utan att behöva ha henne kopplad i sele? :)Så här trött blev hon av allt bus i solen innan spåret :)En härlig svalkande plats i skuggan bland stenklipporna för att vila på :)En härlig sommar bild :)


Spännande :)

Har jag gjort en beställning som jag har varit väldigt sugen på länge!
Berättar/visar sen då jag får hem sakerna, för självklart har det med hund att göra ;)

GuldklimpenDet är Rozz det!
Mitt tunga beslut som jag fattade i veckan efter en hel del tänkande fram och tillbaka beslöt jag mig för att lämna tillbaka honom då jag hade han på halvfoder.
Det var ett riktigt tungt beslut att fatta men rätt. Han är en kille med väldigt mycket motor, mycket glädje och ett hjärta av guld. Trotts alla dessa underbara egenskaper så blev det en del krock som jag till slut inte längre kände att jag orkade med.
Ina och Rozz är rätt så jämngammal och har två helt olika personligheter som inte riktigt gick ihop i längden.
Rozz är den som är aktivast och nånting skall ske hela tiden, om inte så blev det en hel del tuggandets som sattes i verk så både det ena och det andra har rykt här hemma samt att han inte har blivit riktigt 100% rumsren under de 7 månaderna som han bodde hemma hos mig. Då jag bor hemma hos min biologiska pappa och har min pojkvän kommer till mig ganska ofta så blev även de drabbade av allt detta.
Perra då det är hans hem, blev för mycket då han började kissa på inredningen samt på väggar. 
Dan då han aldrig riktigt kunde koppla av utan att ha ett extra öga min lilleman för att ha koll på honom för att se till att han inte tuggade eller gjorde ifrån sig inne. Vilket han oftast gjorde då jag inte var hemma utan då någon annan passade honom, hemma som borta.
Samt att Ina blev åtsidosatt som jag inte riktigt hade tänkt på fören nu under de senaste månaderna.
Hon blev det tack vare att jag koncentrerade mig ganska mycket på att aktivera Rozzen så pass att han skulle hålla sig innan jag gick ut och dylikt. Det hjälpte oftast men då Ina inte har varit så bra i vänsterbak på längre tid så har hon inte fått följa med alla gånger och har då inte kunnat gått 100% ut med Rozz, eller med Ina för den delen. Då man måste ge båda lika mycket uppmärksamhet. Det blev jobbigt i längden att försöka ge 100% till båda under tiden som de växte upp under valptiden och man hade för högra krav på sig själv som man ville uppnå med båda men som man inte alltid lyckades med hur mycket man än ville.
Man är ingen superwomen som orkar med hur mycket som helst.
Är riktigt nöjd ändå med Ina och Rozz då båda är riktigt underbara hundar att jobba med!
Jag kunde inte ge båda allt det de behövde och som man hade kunnat lagt ner på dem var för sig om man bara hade haft en av dem, men är riktigt nöjd med det jag har åstadkommit med båda.

Rozz kommer alltid att ligga mig nära om hjärtat. Han är verkligen en kille med STOR personlighet. Jag vet att han kommer att ge sin nya ägare lika mycket glädje och framför allt all hans kärlek som bara han kan ge som han har gett mig under de här underbara 7 månaderna. Bortsett från alla de krockar som har åstadkommit så finns det verkligen många underbara minnen tillsammans med Rozz :)


Rozz bor just nu tillsammans med sina föräldrar hemma hos Sophia och Roger.

Heartbreaking

I veckan fattade jag ett tungbeslut som kommer att bli en stor förändring i våra liv.
En del av er mina läsare vet kanske redan om det andra inte.
Denna stora  förändring kommer att ske idag, snart.
Det känns jätte tungt men samtidigt rätt för oss alla.
Kommer att skriva ett inlägg snart igen och berätta för er som inte vet.

Kennelträff och en del träning.

Har haft lite blogg torka fast man har haft en del att skriva om men bara inte känt lust med att bänka mig framför datorn då jag har varit ledig. Dörför är det en fördel med att kunna blogga på jobbet, nackdel att man alltid får lägga in bilder efteråt om det är några som man vill dela med sig.

Ja kan ju berätta om veckan som gick. Var ju som sagt först upp till Hsand för att hälsa på familj och vänner samt hinna med en del övningskörning. Kom hem ifrån Hsand onsdagkväll och var hemma till fredag eftermiddag.
Då jag och vovvarna begav oss vidare mot Svanskog för en Kennelträff som hade anordnats i lördags hos Andreas och Heidi.
Var riktigt trevligt och kul att få träffa Heidi och Andreas igen samt alla hundägare och kullsyskon till Ina och Rozz.
Vi alla träffades först på en grusplan för lite gemensam träning samt enskild med Heidi och självklart blev det en hel del hundprat även om annat under tiden då vi inte tränade.
Efter att vi var klar med träningen åkte vi hem till Heidi och Andreas för lite grillning då alla hade börjat bli rejält hungriga med en heldag av lydnadsträning, utställningsträning, fotografering och prat.
Efter middagen blev det även en kaffe med krusa, ännu mera prat och bilder på hela Conviction´s hundar samt Blade som är fader till Rozz kull.
Det var inte bara valpar från Inas och Rozz kull utan även från två tidigare kullar från Conviction´s. Conviction´s Enduro, Dante som är bror till Convition´s Elit, Varja som är mamma till Rozz kull och Conviction´s Caliber, Rokko. Samt Paula var där med sin amstaff tik Dede som inte kommer ifrån Conviction´s kennel.

En sak som jag dock är lite missnöjd med är att jag inte tog en enda bild!! Var jätte duktig att ta med mig kameran, laddade till och med batteriet hemma hos Heidi och Andreas men liks för baskat tog jag inte en endaste bild!
Tur i alla fall att det finns en hel del bilder på Heidis blogg, Sophia och Rogers blogg/hemsida och sen har Paula tagit en hel del bilder också.

I söndags innan jag for hem till Sthlm igen så blev det lite mer lydnadsträning samt att jag la ett spår till Ina. De som var kvar efter lördagens händelserika dag var Emmelie och Nataly med sina vovvar. De hade en lång körväg hem så de stannade kvar och fick tälta på Heidis och Andreas gård :)
Ina var verkligen taggad på spåret. Ska börja lägga spår lite mer regelbundet åt henne.Ina har blivit mycket bättre i benet efter att hon gick på metacom. Hon får ta det lugnt fortfarande men får nu vara ute och springa lite mer fast under uppsikt så att det inte blir allt för mycket påfrästningar direkt efter medecineringen.
Så i morse fick det bli en liten jogging runda och då fick även lilla Ina följa med för andra gången. Blev en mycket kortare vända nu och inte alls lika snabb som det var sist. Hon visade inga tecken alls på att få ont men ska fortfarande ta det lugnt med sådana påfrästande aktiviteter med henne, hade tänkt att hon får följa med ut och jogga/springa ca 1-2ggr/veckan sen längre promenader, härja på fritt för egen maskin och mycket simning ska det bli kan jag lova! :)
Har även tagit upp lydnadsträningen med Ina. Efter att jag såg vilken motivation hon har nu och vilken motor som ligger gömd inne hos henne som lyser med sin frånvaro i vanliga fall. Men gud vad pigg och alert hon är nu då man ska träna lydnad! Så grymt kul och det blir bra resultat och hon gör verkligen ALLT för sitt kampsnöre :P Har också kommit på ett bra sätt att bygga upp hennes motivation och intresse. Med att hon får sitta fastknuten brevid då jag tränar med Rozz. Hon blir som tokig nästan när hon ser att Rozz blir belönad med sin favorit leksak, kampsnöret :)

Rozz hade jag tagit upp lydnadsträningen med lite innan och gud vilken motor den unge herrn har! Han blir aldrig trött tror jag!
Förutom i söndags då vi åkte hem. Han var helt slut då tror jag efter helgens alla händelser. Han och Ina sov hela vägen hem från Svanskog + att de somnade direkt i soffan då vi kom hem. I vanliga fall brukar han kunna vrida och vända på sig, hitta allt möjligt att försöka äta upp eller tugga sönder av rastlöshet. När man kommer hem brukar han alltid försöka få igång Ina men inte då. Så det känndes riktigt skönt att veta att han kan bli riktigt trött också och inte bara gå på överskottsenergi 24/7 :)Sista dagen i Härnösand

För denna vistelse här uppe i Norrland.
Beger mig hemöver runt 16:45 idag sen blir jag hemma i ca 1½ dag innan det är dags att bege sig inmot landet på Kennelträff :)
Ska blir riktigt kul att få träffa Heidi och Andreas igen och att få träffa de flesta av kullsyskona till både Ina och Rozz :)

Bildbomb!! :)BalooBej


Shilho Sheperad, 1år

Energi knippen

Ina har blivit en lite teorrorist Ina igen. Var riktigt länge sen sist men GUD så underbart det är! :)
Hon blir så otroligt energisk av medecinen. Är lite jobbigt med att gå ut med båda då då Ina drar lite extra. Då Ina och Rozz är vana att springa lösa tillsammans och busa och ha sig varje dag.
Till och med Rozz har blivit rastlös nu så nu är tuggandet och trampandet tillbaka. Så nu under dessa tre dagra har det blivit en cykeltur om dagen med honom för att låta han få springa av sig samt en lång promenad på minst 5km. Han har även fått provat på att bada och nu har han läsrt sig att simma. Nu flyter han inte som en kork i vattnet längre. Har bilder på det från igår. Ska försöka komma ihåg att lägga ut dem med samtidigt som bilderna från påskmiddagen hos mina gudföäldrar och kusinerna.

RSS 2.0