Lämnar vi värmen för lite kyligare bredgrader.

Ja, då är det dags att åka hem igen. Känns både bra och dåligt. Vill ju gärna vara i värmen i stllet för kylan men samtidigt saknar jag mina småälsklingar oerhört!! Därför ska det bli skönt att få komma hem igen.
Jag visste ju om att jag skulle sakna hundarna men inte så här! När man går på stranden längsvattnet och man möter andra människor med sina hundar då saknade jag verkligen mina som mest. Tanken at de ska få springa lös på strtanden och busa med varandra, bada och kasta pinne eller boll är verkligen en längtan! Syns bara att det inte finns tillräckligt stora stränder hemma så man kan göra de.

Men jag är väldigt nöjd med att bara få gå med dem då jag kommer hem! :)Har inte gjort så mycket här nere mer än att bara spendera allt tid med D efter att inte ha setts på ca 6 veckor, vilket förhoppningsvis aldrig kommer att ske igen!
Ätit god mat varje dag, varit på bio 3 gånger, spelat mini golf, varit på casino, tagit långa härliga promenader på stranden, bowlat, följt med D till flygplatsen då han hade flygning, varit på en heldags Safari, jag ska lägga upp bilder på det senare då jag har kommit hem.

Planet lyfter kl 12.30 idag och sista planet landar kl 09.10 i morgon bitti, tisdag den 1 mars.

Varma hälsningar från Port Elizabeth, Syd Afrika

Ja, rubriken är inte felskriven och talar om en hel del varför det inte har blivit någon bloggning på ett tag och kommer att vara så i minst en vecka till. Landar i Sverige igen den 1 mars.

Men lite nyheter har jag att berätta om som jag har blivit uppdaterade av mina bröder!
Min lilla tjej är ingen liten tjej längre utan en stor dam nu då hon äntligen har börjat löpa! Har väntat länge på det kan jag lova.. Vet ej exakt när hon började men det var i alla fall inte allt för länge sen. Har inte fått några klara uppgifter om hon tar hand om det själv eller om det är konstant tikskydd som måste användas eller om några andra annorlunda beteenden från hennes sida under denna period.

Rozz den busen han har lyckats bitit sönder buren!! Hur är frågan då.. Fick i alla fall förklaring av Jerry att min Lilla underbara Rozz har lyckats med att bita sönder tre gallerränder vid luckan och lyckats böja in luckan in till buren.. Helt farsinerande.. Några bra tips på hur man kan få bort det här jobbiga tuggbeteende? Eller ska man bara snällt vänta ut tills han blir äldre och kommer med underfund själv att sluta?

Ni får ha det så bra i "varma" härliga Sverige så hörs vi igen efter att jag har landat i Sverige igen! ;)

Rozz is back!

Ja då har jag fått hem min lilla älsklings kille Rozz! :D

Var hundfri sen kl 14 igår till 14:45 idag. Kändes riktigt konstigt då jag åkte till jobbet och när jag kom hem och inte behövde gå ut med en hund, eller behöva skicka ner en hund från sängen varje natt för att sedan vakna på morgonen av att Ina i alla fall ligger i sängen ansikte mot ansikte utan att jag har märkt henne och bara mår hur bra som helst ;)
Så nu befinner sig Ina söderut med min andra storebror.

Rozz min lilla buse måste verkligen ha ett nytt halsband så det blir till att införskaffa mig ett nytt i morgon, skulle även behöva koppel men då han är så pass lugn att gå med så klarar jag mig på det jag har nu.
Nu är min lilla kille och bror hemma hos mig och längtar redan hem så jag får gosa med lill Rozzen!!Ny länk


Ny länk till Red Icon´s Kennel
Besök gärna hemsidan till kennel för att få se både mamman och pappan till Rozz.
Även för att läsa deras blogg och kolla på deras andra fina amstaffar :)
Rozz föräldrar är:
E: CH. Iron Amstaff Blade
U: Conviction´s Elite "Varja"Vill tacka..


Samantha som har hjälpt mig med att fixa min blogg!
Jag blev jätte nöjde med den! :)


Kände att jag var tvungen att byta design på bloggen då den andra inte fungerade som den skulle.
Riktigt tråkigt då det också var en riktigt fin design!
Vet ej hur många som kunde se hela,


Första spårläggningen med Ina

Då har jag lagt de första spåren med Ina idag :)
Tanken var först att jag skulle gå promenad tillsammans med Anna och hennes lilla energiknippe Cuda. Istället frågade Anna om vi inte kunde lägga spår istället. Varför inte tänkte jag? Ina har verkligen varit en liten "terrorist" på förmiddagen idag. Hon blev kallad för det som liten och idag kom den sidan fram igen på LÄNGE med RÅGE kan jag lova! men kul var det, fick gott med skratt! Hon har varit då annorlunda hela den här veckan på ett bra sätt. Verkligen stuttsat fram då man har varit ute, äter mycket lugnare, svansen går som en trumvirrvel, ögonen bara lyser av glädje.
Så hon behövde få ur sig en massa energi så jag kunde gå hemifrån till jobbet med gott smavete och veta att hon är trött och har fått ansträngt sig lite extra idag :P

Jag la två korta spår till Ina och Anna la ett långt och kringelikrokit till Cuda.
Första spåret jag la var på max 50m då det var en stor stenhäll ivägen. För sökte gå så rakt som möjligt och la en av hennes favoritleksaker, kmapsnöre.
Första delen av spåret gick det väldigt trögt på, andra delen av spåret satte hon nästan varje fotsteg och hittade leksaken. gud vad överlycklig hon blev! Det var riktigt kul att se hur fort hon ändå förstod vad det var jag ville att hon skulle göra det och glädjen av att ha lyckats med uppgiften!
Andra spåret jag la var någorlunda rakare men då var dte en massa träd i vägen men det gjorde inget. Fick låna en spårpinne av Anna som vi drog lite korv på för att Ina förhoppningsvis skulle markera och avslutade spåret med en pipleksak och lite korv.
Samma sak hände även här fast nu var hon bara så ointresserad och flamasade mest bara runt. Fick jag säga åt henne lite och hon slutade och efter enstund tog hon upp spåret och det gick verkligen undan. Spårpinnen missade hon verkligen inte, hon lyfte upp den till och med, men kom inte med den. Men jag blev bara glad att hon i alla fall lyckades med att markera den innan hon fortsatte spåret utan problem.
Korven som belöning var ju mycket mer intressan tän pipleksaken som jag hade då lagt som belöning i detta spår.
Det här var verkligen kul och något som jag ska fortsätta med för skoj skull till att börja med!
Anna hade lagt var långt och kringelikrokit men det hindrade inte Cuda kan jag lova! Hon var riktigt duktig och markerade på alla pinnarna som Anna hade lagt ut till henne.
Ina hade sten koll på Anna och Cuda hela tiden då de gick spåret, följde dom med hörseln och var helt koncentrerad på dom. Hon till och med började pipa lite :pSå här koncentrerad var hon på Anna och Cuda :)


Fråga till DIG som hundägare :)

Lite frågor till DIG som hundägare:

  1. Vad har DU för krav på hundhalsband, koppel, hundtäcken och overaller?
  2. Vad är det första du tänker på som DU vill att alla dessa tillbehör ska ha för kvalité?
  3. Vad är det DU skulle vilja förbättra på dessa tillbehör som DU tycker kunde ha varit bättre?
  4. Är dagens priser på tillbehören värda sitt pris eller är priset för högt/lågt gentemot kavlitén?
  5. Använder du helst läder eller annat material till dessa tillbehör?
  6. Vad tycker DU om nitar, strass och andra dekorationer på hundhalsband eller enkla stilrena hundhalsband i bara läder, vilket föredrar du?
  7. Tycker DU att det är bra kvalité på det läder som används idag för tillverkning av hundhalsband, koppel och selar?

Skulle verkligen uppskatta era svar på dessa frågor :)

 


En liten nackdel

Är just arbetshelgerna. Jobbar 10h, börjar kl 08-18 men måste åka med bussen redan kl 06.58 på morgonen för att vara på jobbet i tid. Annars är man inte framme fören efter kl 08 och det går ju inte då man börjar kl 08.
När man kommer hem är klockan nästan redan 19. Bara 3h på sig att spendera tid med hundarna, äta och koppla av innan det är dags för att gå och lägga sig för att sedan kliva upp igen kl 06. Speciellt lördagarna.
Men jag klagar inte alltför mycket på det. Är ju bara lördagnatt som man får lite sömn och lite tid hemma innan det är dags för sängen igen. På söndagar kan jag i stort sätt gå och lägga mig när jag vill då man börjar kl 17 på måndag och gör det resten av veckan :)
Men är man ingen morgon människa känns det bra tungt att kliva upp vid 06 akn jag lova :P


Igår när jag kom hem gick jag ut med Ina. vilket yrväder hon har blivit, riktigt härligt faktis! Hon bara skuttar fram och man kan nästan se att hon går runt och smår leer hela tiden då amn är ute nu. Då hon hade fått suttit inne större delen av dagen blev det lite tränings moment på promenaden för att få henne att jobba lite granna under denna timma som vi var ute. Gick väldans bra för att inte ha trännat så mycket lydnadsmoment. Fot är hon rätt duktig på för att inte ha tränat så mycket och regelbundet om jag får säga det själv. Kan nog bero på att hon också var så ivrig, full av energi och hungrig. Då gör man ju allt för att få lite mat som belöning ;)
Sen blev det även lite träning på sitt/stanna. Kunde ha gått bättre men hon ville inte riktigt stanna kvar, men placeringen var inte perfekt men helt okey, sen blev det även en del träning på Stå. Hon står stilla för det emsta men hon har nog inte riktigt fattat än vad det innebär då jag fortfarande måste korrigera med foten med att sätta den under magen så att hon inte sätter sig. Som jag sagt tidigare, allt går sakta men säkert framåt. Bara jag som måste ta mig i kragen och verkligen satsa mer på lydnaden som träning med hundarna.En hel TJEJ vecka ;)

Ja vad ska man börja med? Börjar väl med att berätta för en vecka sedan åkte jag och hundarna upp till bror i Gävle en sväng. Han fick låna en hund av mig tills jag ska åka ner till Port elizabeth, Syd Afrika.
Pga av olika anledningar så kände jag att jag behövde låna ut en av hundarna ett tag. Blev det min bror som bor i gävle. Han ska ändå passa hundarna då jag är bortrest. Sen fick min andra bror veta detta och frågade ifall han kunde få låna Ina. Så på onsdag kommer Ina att få åka söderöver för att spendera ca 1 och en halv evcka tillsammans med honom.Under denna tid då jag och Ina har fått varit själva har hon blivit en helt annan hund! Hon är alltid på top, busigare, piggare och allmänt bara gladare! Var riktigt länge sen jag såg henne så här glad och det glädjer bara mig otroligt mycket! Att en sån kärlek en hund ger till en är helt obeskrivligt!

Hon är ganska rolig endå min lilla tjej. Hon vet mycket väl att hon inte alls får sova i sängen sen jag och Dan köpte oss en ny pga av att någon av hundarna hade kissat ner min andra. Men flera nätter i rad nu då jag har vaknat har min första syn varit en svart nos. En riktigt trött liten hund som ligger och sussar så gott i sängen tillsammans med matte! En sån mammagris Ina har blivit :) Brukar alltid märka då hon hoppar upp i sängen då hon inte alltid är den smidigaste hunden. Antingen så är det jag som har varit riktigt trött eller också Ina som har blivit mycket smidigare att hoppa upp i sängen utan att märkas.

Har även haft ett riktigt trevligt besök i veckan av en riktigt god ovän från gymnasietiden.
Tack Stina för att du kom och gjorde min vecka :)

För några kvällar sedan, tro om det var i tisdags? Var jag och Stina ute och gick med Ina en sträcka på ca 3km. Efter halva vägen hittade Ina en "kort" sly på ca 2m, kanske lite längre till och med. Hon bar på den halvvägs hem och var hur stolt som helst då hon bar på den. Ibland såg hon bara allt för rolig ut. Specielt då hon skulle bära den på mitten kunde det hända ganska ofta att hon gick mer åt höger/vänster beroende på vilken ände som var tyngst. Hon satte sig och kissa med den i munnen också. Det var verkligen en rolig syn. Balansera då man kissar bara för att hålla i sin "pinne" :) Hon bar den så hela vägen hem nästan. Precis nedanför mig där vi alltid går kom hon inte emellan med sin pinne då det är hinderivägen som kan vara vid ett tågräls då man ska gå över. Vet inte riktigt vad man ska kalla det mer än för hinder. Gud så hon tänkte för att försöka få med sig den. Riuktigt roligt men det slutade med att hon lämnade slyn där.Tåget hem från Gävle
En "liten" knähund ;)Så ledsen man kan se ut då man inte får ligga hos Matte längre ;)Inas "korta" sly som hon gick och bar på ca 1,5 km

En bild från vår långa 2h tur ute i går (Fredag 4/2)Gillar att hitta kundvagnar under promenaderna.
Ett ypperligt tillfälle att träna lite gallerunderlag och oljud, enligt mig.
Inte alla som behöver hålla med mig på de.RSS 2.0