Låter värre än en tjej

Ni som har läst våran blogg från början kanske kommer ihåg att jag skrev lite om att jag tyckte att det var jobbigt att klippa klorna på Ina då hon var mindre?
Men det är inget gemfört med lillherr´n kan jag lova! Han kråmar och ha sig, gnäller och skriker som om man skulle ha skadat honom på något sätt. Kan ta mig upp till 10min att klippa en tass om ens det. Då måste man verkligen vara snabb för annars rycker han ifrån sig tassen eller också är risken att man klipper i pulpan på honom. Det roligaste är att han börjar så fort han ser klotången. Innan kan han ligga så snällt på rygg i famnen och nästan halv sova, men ser han klotången då han öppnarögonen lite då är man tillbaka på 0 igen. Han är så rolig och envis lilla herrn ;)


Veckan som gått

Har hunnit med en del i veckan. Tanken var ju att vi skulle ha åkt ner till Dan i Mjällby då han äntligen är i Sverige och jobbar men så blev det inte då han var tvungen att åka till Norge pga jobbet. Så vi blev hemma och i stället kom Samantha förbi på besök. Var riktigt länge sen vi träffades sist så det var helt underbart! Blev en hel del prat om allt och inget och själv klart god mat med god dryck. Hon blev helt förtjust i både Ina och Rozz men mest i Rozz tror jag ;) Är ju så ibland, Ina kan inte charma alla så hon blir deras favorit jämt :)

I tisdags var tanken att det skulle bli middag inne i stan med andra goda vänner då Stina och Jessica var här nere och hälsade på i några dagar innan de begav sig iväg på äventyr i London. Blev ingen middag inne i stan då det skulle bli allt för sent för Jessica och Stina att åka mellan city och Ösmo efter att Antonia hade slutat jobbet. Istället blev man nerbjuden till dom i Ösmo på god middag med fläskottlet, potatisklyftor, beasås och hemma gjord tårta. Hade självklart med mig Ina och Rozz och de verkligen trivdes där nere. Sprang runt runt runt på gården när jag var ute med dom. Det blev så sent då jag kom ner och sent då det var dags för dom att gå och lägga sig så vi sov över. Riktigt mysigt. Jag och Ina sov i en tältsäng tillsammans och Rozz sov tillsammans med Jessica i soffan.
I vanliga fall brukar dom inte få ligga hos mig i sängen men borta så här så räknas det ju nästan som att sova på golvet då kan man ju inte låta bli :)
Regeln att inte ligga i soffan bröts lika fort som Ina kom hem, inte av mig då :) Så tanken att försöka lära om Ina att inte ligga i soffan och att inte lära Rozz nu skule inte vara någon idé då jag vet att det i alla fall inte skulle funka då Perra kommer hem så har jag låtit de fortgå. Men då det blir dags att flytta blir det förändringar.
Det var första gången som Rozz åkte pendel och det gick väldigt bra, han kliver då ej på/av själv så man får lyfta honom. Så var det med Ina också i början men det kommer. Han kommer inte att ha så mycket val senare så länge vi bor kvar i Stockholm.

Det har även blivit en del turer i skogen denna vecka och det är på både gott och ont kan jag lova. Ibland är det nästan intill livsfarligt att ha två vilda valpar med sig i skogen då det har varit frost under natten/morgonen och varmare på dagen så det är lite blöt och halt i skogen. Hade båda hundarna lösa då jag skulle gå ner för en liten stenlutning. Och tro på fan att man landar på rumpan och skrapar upp lite på ena handen då båda springer precis framför fötterna på en. Men det gick bra och både Ina och Rozz tittar på mig som "Men Matte, vad gör du?" :)
Senast igår hade jag bara Rozz lös då jag vill att han ska få lika bra koll på mig och Ina som Ina har på mig och Rozz. Jag och Ina fortsätter att gå i skogen medan Rozz stannar upp och hittar något intressant. Trodde då att han skulle avsluta med det då jag ropade på han och fortsatte gå. Slutade med att jag stod och ropade å ropade ett tag. Ingen Rozz kom springandes till oss. Efter någon minut hör vi hur någon gnäller och skäller lite oroligt en bit i från oss. Visade det sig att han sprungit ut ur den skogen vi var i och över till den andra på andra sidan gångbannan. När jag ser honom såg det ut som om han hade fastnat vid ett träd så jag skyndade mig ner så fort det bara gick utan att halka och slå ihjäl mig på stenarna. när jag och Ina väl hade kommit ner på gångbannan ropade jag på Rozz som bara var på andra sidan diket var han fortfarande lite orolig, visste inte hur han skulle ta sig till oss men offrade sig sedan att gå i lite vatten. Sen dess än så länge i alla fall är Rozz väldigt lyhörd och kommer när man ropar på han i skogen. Jag hoppas att detta kommer att sitta i och att han fick lära sig något om att hålla bättre koll på mig.

Har tränat lite lydnad med Ina i veckan också. Gått himlans bra måste jag säga! Hon har börjat förstå mer vad fot innebär. Hon sätter sig på sidan som hon ska, håller väldigt bra ögonkontakt med en både under sittandet och under gången. Ligg/stanna funkar också väldigt bra och samma sak med sitt/stanna. Har tränat lite extra på stå nu och hon börjar förstå mer och mer vad det är men det är inte riktigt bra än skulle jag vilja säga. Annat som också är lite segt är just kommandot "ligg". Hon lägger sig som bäst eller bara då hon vet att man har godis i handen. Förhoppningsvis börjar det också att arta sig inom sinom tid.

Rozz har jag börjat med att träna ligg med ca 10ggr innan han får äta. Mestadels för att han ska lugna ner sig då han är så ivrig att få mat. Ett bra sätt att kunna lära han att bryta något som han blir så fokuserad på och kan fokusera på mig istället och att han självklart lär sig vad det betyder. Om man ska jämföra Rozz med Ina angående om ligg så är Rozz mycket snabbare att lära. Han gör dock inget snabbt läggande men just nu gör det inget då jag bara vill att han ska förstå vad det är jag vill när jag ger honom kommandot. Han har väldigt bra kontakt med en under hela liggandet.

Perra har även kommit hem nu efter att ha varit ute på sjön och jobbat i ca 2½ månad. Och han blev lika förtjust i Rozz som Ina tror jag :) Rozz fick i alla fall sova tillsammans med Perra i soffan och de hade de jätte mysigt :)

Annan vardaglig sak som jag alltid gör med Ina och Rozz är att de ska sitta när jag öpnar dörren in/ut och att de alltid ska sätta sig så fort man kommer in så man kan ta av dem både halsband,koppel och torka tassarna då det har varit dåligt väder ute. Det funkar väldigt bra ch det känns så skönt!
Idag blev det verkligen ett prov på det. Efter att jag hade varit ute med hundarna på en långpromenad med bus och en kort tur i skogen, när jag kom hem hade Perra besök av Helena och Zizzi. Ina och Rozz blev alldeles till sig. Först fick man vänta tills de hade lugnat sig innan vi ens kom in, när vi väl hade kommit in var det dags att kunna lugna dom igen så man kunde ta av dem halsbanden. Ina satte sig direkt och väntade på att jag släppte in dom. Rozz var helt fäst vid Zizzi så det tog lite längre tid för honom men när jag väl fick kontakt med han med så blev det fullt race, hundliv kan man verkligen kalla det för :)
Ina och Zizzi härjade på för fullt medan Rozz sprang runt,runt och försökte fånga Zizzis uppmärksamhet med att bjuda in henne till jaktlek men det var hon inte intresserad av. Zizzi och Ina brottades på förfullt så Rozz fick hoppa in i brottnings matchen i stället och det gick hur bra som helst att alla 3 hundarna lekte med varandra.


Lediga veckan! :D

Ja då slutar jag snart och är ledig heeela veckan!! Så jävla skönt! Känner att jag verkligen måste spendera extra mycket tid med mina små bustroll och börja med lite övningar med Rozz samt börja lära Ina att vänja sig med apportbocken :)
Skall även hinna med att träffa lite tjejkompisar, äntligen! Ska bli skönt att komma hemifrån lite granna också för att träffa lite folk samt ha folk hemma så man inte känner sig helt bortglömd :P
Sen kommer Perra hem i veckan, tidigare än vad som var tänkt. Trevligt med lite sällskap hemma igen faktis sen så ska han få träffa Rozz för första gången och det ska bli spännande att se vad han kommer att tycka om denna lilla charmör ;)

Mina bebisar!

Saknar verkligen mina små troll!
Vill bara hem och spendera all min tid med er


Första snön

Första snön kom i förrgår natt strax innan 03.00. Hur jag vet detta är för att jag var på jobbet då. Såg inte ut att vara mycket för världen. Allt bara försvann så fort det hade landat på marken, trodde jag. När jag kom hem till Tyresö på morgonen hade vi minst 1dm kramsnö. Hur mysigt som helst! Jag blev jätte glad och var på toppen humör. Kommer hem och ska ta en morgon tur med hundarna. Skulle bli spännande att se deras örsta reaktion på snö :)
Inte riktigt som jag hade hoppats på. Kan ju säga att jag var då gladare för snön än vad Ina och Rozz var :)
Ina och Rozz tyckte verkligen att det vita mjuka var något konstigt som var blöt och kallt som man samtisigt kunde äta. Tog mig nästan 10 min att bara komma från dörren med hundarna innan de förstod att de kunde gå på det kostiga vita täcket som hade lagt sig på marken. Till en början tyckte båda att det var kallt. Förvånande nog så var det mest Rozz som ogillade snön och gör det även idag kan jag lova.
Inte alls roligt att gå på den vita kalla snön. Ina trampar på som vanligt medan Rozz kommer i släptåg och man nästan måste dra honom i kopplet för att kunna komma någon vart med den lilla mannen. Han är så söt! Då han inte vill gå sätter han sig ner och tittar på en och huttrar. Han tycker verkligen att det är kallt med snö och inte alls roligt.
Ina däremot tycker att det är väldigt spännande med snö, speciellt att man kan äta den :)
Det är rätt förståligt att Ina går och äter en massa snö samtidigt. Då ajg inte längre har vatten ståendes framme hela tiden längre. Har tagit bort det då Rozz dricker mer bara för att och hinner att kissa inne ca 5ggr på 1h efter att man har varit ute i minst 40 min.Spelar ingen roll om Ina varit med eller inte så han har fått busat av sig ute, gjort ifrån sig ute men icke då. Man måste ju även göra ifrån sig inne då man kommer in. Kan inte annat än att torka upp med ett leende :)Har lite dåligt samvete nu då det gäller hundarna. Nu då man har jobbat natt känns det som om man inte hinner med det man ska göra med båda. Speciellt nu på helgen då jag bara hinner att vara vaken i ca 3-4h innan jag måste åka på jobbet. Annars är jag inte tillräckligt utvilad.
Jag har inget emot med att vara ute med Ina och Rozz en och en, utan tvärtom! Älskar att Ina har blivit mer intresserad av mig och mer fokuserad på träningen och bara vill jobba mer och mer och lära sig mer och allmänt få all uppmärksamhet helt själv utan att hennes lilla busige kusin ska vara med på ett hörn.
Att vara ute med Rozz är också verkligen en helt annan hund än när vi är alla 3 tillsammans. Han lyssnar mycket bättre( inte så konstigt heller :P ) väldigt uppmärksam på mig, söker mycket ögonkontakt och väldigt villig på att göra det jag vill fast han inte riktigt förstår eller vet. Har själv valt att inte börja kräva något speciellt av honom utan har först velat bygga upp ett förtroende och en bra realtion innan jag börjar koncentrera mig på att träna en massa andra saker. Dom ända komandona jag använder mig av för honom är Sitt, Varsågod och kom. Var nog lite jobbigt att få honom att förstå sitt namn i början men det kom ganska fort det med :)

Lägger inte upp några bilder nu utan kanske senare. Inte för att jag har nåpgra bra och många bilder på vovvarna i snön då de är så snabba ;)

Vikt och balansgång

Glömde ju att berätta att jag vägde hundarna igår hos veterinären. Var nära på att glöma det när jag var där men kom på det precis då vi skulle gå så det var bara att vända i dörren. Ina tyckte inte om att gå upp på hundvåden då plastmattan som låg på bara gled runt. Fick lyfta upp henne och sätta henne då gick de bra. Ina vägde 12.55 kg för att vara exakt. Rozz var det ju självklart inte några problem med. tyckte väl att det var litre läskigt med att mattan gled undan för honom men han satte sig på våden i alla fall och han vägde 7,5 kg. Och han är inte ens 3månader än! :)


Idag bestämde jag mig för att ta en längre tur själv med Rozz på förmiddagen innan det var dags för hans andra mål för dagen. Gick ut strax efter elva och var inne ca 11.40
Anledningen varför jag bestämde mig för att gå själv med honom nu denna gång var för att han har en tendens att vända och gå hem själv då kan går lös. Spelar ingen roll hur mycket man försöker locka på honom. Ibland kommer han fram till en men sen  när man börjar gå igen stannar han bara och tittar efter en. Så jag bestämde mig att ta en tur i skogen där får han gå lös. För där kan han inte ha samma koll på mig som på gånbannan där det är så öppet och han ser en på långt håll. Och det märktes på en gång att han hade koll på en. Passade även på att göma mig då han stannade till och struntade totalt i mig då jag ropade på honom. Så jag ställde mig bakom en gran där jag såg honom men han såg inte mig. Då Rozz till slut tittade upp och insåg att jag inte var i närheten började han att leta efter mig och han hittade mig med. Han visste i alla fall åt vilket håll jag hade gått åt. Han blev helt överlycklig. Ska fortsätta med detta och förhoppnings vis kanske det ger resultat av att han kommer att ha mer koll på mig och vara mer i närheten och inte stanna och titta på en med en bekymrad blick då jag fortsätter promenaden och han vill gå hem igen. I vanliga fall har han rätt bra koll på en. spelar ingen roll hur trött han är följer han med mig och kollar vad jag gör hemma.
Innan vi gick hem gick jag till trädet som är nedfällt där Ina älskar att gå balansgång på för att låta Rozz gå där. Tog även lite bilder på det så ni får se hur det ser ut och hur högt det är mellan marken och stammen.

Veterinärbesök

Idag ringde jag och bokade en veterinär beskök för lilla Rozz. Han fick sin 12 veckors spruta och gjorde en besiktning på honom. Allt var U.A på honom förutom 8: bukorgan, buk, palpation och rektalisering där veterinären upptäckte att Rozz hade en liten navelbråck. På 4: Palpabla lymfknutar fick han ocksp U.A men även i kryssat Lokalt förstorade. Som en notis på förklaring skrev veterinären: Höger boglymknut lindrigt förstorad.
Rozz var jätte duktig under hela besöket och veterinären verkade gilla honom. Hon sa inget specielt men hon kunde inte låta bli att pussas lite med denna lilla sötnos ;)


Skogstur

Idag ver det första gången som jag tog med mig Rozz ut på en tur i skogen och länge sen sist för Ina blev det. Varit riktigt härligt!
Ina blev alldeles till sig och sprang upp och ner på alla stora stenar och klättra så mycket hon bara kunde. verkligen något hon har saknat märkte man. Lilla Rozz skulle ju självklart följa efter kusin sin men det gick inte alltid så bra men han försökte så gott det gick. Mitt i allt bestämde jag mig för att träna lite lydnad med hundarna i skogen. Började med Rozz. Mest blev det kontakt, lite sitt och försök till ligg men det gick inte så bra då han inte riktigt förstod vad han skulle göra och var mer fokuserad på Ina än på mig. Så det är något jag ska börja med hemma eller då jag själv är ute med honom då han har bättre fokus på mig.
Kontakt var det inga problme med, han kommer då man ropar på honom, han reagerar på namnet, man kan bryta honom när han och Ina leker eller är på upptäcksfärd. Jag använder mig mest av socialbelöning då jag får bättre resultat av det än med godis, då han är ett sånt litet matvrak ;P Leksak går inte allt för bra men det ska jag jobba lite på så att jag kan få honom att apportera senare.
Ina började jag träna fot med utomhus idag. Gick förvånansvärt bra. Jätte bra kontakt under hela gången men släpper gärna lite när man stannar och hon ska sitta. Sätter sig gärna på sniskan också samma sak går hon lite snett med baken under gången men det får man finslipa på eftersom. Nu koncentrerar jag mig mest på att hon ska veta var komandot "fot" är för något. Tränade även ligg, gick väldigt bra måste jag säga! Var riktigt snabb på att lägga sig, låg kvar då man backade några steg och hade kontakt med en större delen av tiden.
Sitt/stanna är hon riktigt duktig på. Sällan hon blir störd av omgivningen och har riktigt bra kontakt med mig större delen av tiden och bara väntar på när man ska säga komandot "hit" :)
Ska skaffa mig en ny apportbock då den jag har hemma är söndertuggad som jag har tagit med mig ifrån Härnösand. Vet att jag borde ha börjat träna med apportbocken tidigare då hon är duktig på att hämta och komandot "loss".Fick hoppa in extra idag för några timmar på MTG. Första gången som jag lämnade hundarna ensam hemma så länge. Gick som jag hade förväntat mig när jag kom hem. Inget som var söndertuggat, alla skor stod kvar i hallen men det var en och annan kisspöl här och där. Sånt får man räkna med då man inte akn fixa en hundvakt under dessa tider på dygnet. Så när jag kom hem var det direkt ut så de fick göra ifrån sig och äta lite mat och laga mat åt sig själv. När man var klar med sin mat gick jag ut på en tur med hundarna igen. en promenad som inte är så långt egentligen men för Rozz kan man säga att det var en långpromenad. Tog längre tid än vad det skulle då man hittar på en massa bus, övningar och utmaningar hela tiden :) Ina älskar verkligen att klättra och utmana sig själv. Hon hoppade upp på allt som hon kunde komma upp på, ett träd som är fällt klättrade hon upp på själv för att gå balansgång. Ramlade av först då hon hade för bråttomt men var lika snabbt upp igen och klarade av att gå hela vägen. Provade även med att låta Rozz gå för att se om han vågade. Självklart var det inga problem med han heller. Han knatade på precis som ingenting :)
Nu ligger båda tvån helt utslagna i vardagsrummet och snarkar i kapp, mina älsklingar! :)


Ännu en härlig höst dag med strålande sol!


Strålande sol och en toppen dag!

Lagom kyligt, strålande sol och molnfritt har det varit idag. En riktig bra dag för att vara ute med hundarna.Dagen började med tvätt av hundpläd, rastning, utfodring och en del bus innan det var dags för en liten förmiddags tupplur. Där efter kom Nikita på besök med sin schäfer hane Wicko. En riktigt fin kille och inte allt för liten. Väger 49.9 kg :)
Hind mötet började inte så jätte bra för Ina. Rozz gick fram och hälsa utan problem, var lite försiktig till en början då Ina var som hon var. Ina skällde, morra, reste ragg och la svansen mellan benen och gömde sig bakom fåtöljen. Efter många försök att tysta henne fick jag sakta men säkert fram henne och efter ett tag gick hon fram och hälsade på Wicko. Så snäll och lugn som han var blev jag förvånad över Inas reaktion. Kanske för att hon inte riktigt var berädd på att han skulle komma in.
Efter att hon hade vågat sig på en hälsning var det fritt fram och full fart! :)
Lilla Rozz gillade verkligen Wicko, sprang efter honom i huset med en viftande svans och var riktigt nyfiken på vad han gjorde. Efter en stund hemma hos mig åkte vi till en jätte stor gräsmatta där det brukar hållas fotbollscuper på sommrarna. Tyvär vet jag inte vad sstället heter men ett perfekt ställe att träna på. Lagom med störnings moment av folk som går för vi på långt håll och hundar som är i närheten. När vi kom var det en hundgrupp som hade lydnads träning. Vi gick längre bort på gräsmattan där vi kunde ha våra hundar lösa då vi tränade. Var riktigt kul att ha någon att träna med! Det ska vi se till att fortsätta med.
Träningsmoment som jag körde med Ina var; ligg, sitt/stanna, fot och hit. framför allt att jomma med kontakt då hon gärna ignorerar en lite ibland nu.
Rozz blev det mer inkallning och en massa bus.För att förstärka våran relation. Var riktigt bra störnings moment då Nikita tränade med Wicko samtidigt. Gick väldigt bra med både Ina och Rozz att bryta dem då de blev allt för intresserad av Wicko.
Rozz var riktigt trött då vi åkte hem och kom hem. Hade hoppats på att de små liven skulle sova en längre tid då vi kom hem så att jag kunde åka och handla. De sov när jag for men var på benen när jag kom hem. Sen var de på benen större delen av tiden från ca kl18-20. Men nu ligger de däckade och sussar så sött :)När jag var ut med hundafna på en liten kvälls promenad hittade jag ännu en gång en övergiven kundvagn. Kunde inte bara låta bli utan var bara tvungen att använda mig lite av den.
Så fort Ina såg den morrade hon lite och Rozz bara tittade, fattade inte riktigt vad det var hon morrade åt. Gick fram till vagnen och börja slå lite på den så det levde om för att se deras reaktion. Båda hoppade till men Rozz var den som reagerade minst. Han stod kvar hela tiden och backade mindre och mindre för varje gång. Ina blev också bättre allt eftersom men hon backade gärna och när det blev lite för mycket sprang hon gärna runt och gjorde något annat. Något som jag verkligen måste jobba bort. Vill att hon ska klara av plötsliga högljuda ljud som kan komma när som. Om vagnen är kvar i morgon så ska jag välta den så att de får gå i den och igenom den så de får lite galler träning :)


En tjock Ina

Igår kväll efter att jag hade ätit middag gick jag ut med Rozz så att han kunde få göra ifrån sig då han nyligen hade vaknat. När jag kommer in står Ina på vardagsrumsbordet och har ätit upp alla resterna fr¨n min Taco middag. Hade ca 200g köttfärskvar om kanske inte lite mer som var kryddad med Taco spice Hot, en halv Cream freash med vitlöksmak burk, lite mindre än en halv paprika, majs och ost. Allt detta slevade hon i sig och själv klart såg hon ut som en uppsväld liten gris. Var bara att ta med sig henne ut på en promenad men det hände inte så mycket och hon verkar inte lida så mycket av all mat hon fick i sig igår.

En mätt och belåten Ina.


Ina och Rozz

Ina på väg till Conviction´s

Rozz på en av våra promenader igårLite gos efter en hel del busÄnnu mer bus blev det efteråt :)Sen blev det vila igen :)
Conviction´s Granat, Rozz

Var och hälsade på hos Conviction´s igår. Blev väldigt kort tid då min chaufför inte gillar att köra i mörker. Det är en STOR nackdel till varför man inte har lyckats med att ta körkort själv än :(
Hade mer än gärna stannat ett tag till och umgås med Heidi med familj och alla valparna. Och självklart så kunde man ju inte låta bli att ta med sig en liten valp :) Var mest därför som jag åkte dit endå. Har alltid velat haft två hundar. För mig känns det mycket bättre med att ha två valpar nu i stället för att vänta tills Ina är 1 eller 2 år gammal. För då har man verkligen mycket att göra. Nu kan jag lära båda samma sak samtidigt utan att behöva sätta en  hund åt sidan för att angagera mig i en valp. Visst, det blir lite så nu också men samtidigt när jag är ute med den ena blir det ensamträning samtidigt för den andra.

Känenr verkligen att jag valde rätt valp. Det stod mellan Rozz (Granat) och Ghostrider. Nyfikna på hur Ghostrider och de andra underbara valparna ser ut besök gärna Conviction´s blogg eller hemsida. Deras länk finns under Länkar.
Ghostrider var en riktigt underbar liten kille. Han var verkligen social och älskade att bli klappad, sökte verkligen uppmärkasamhet hos en och överröste en med pussar i hela ansiktet och naffsade (hårt) på hakan.
Varför jag valde just Rozz var för att han var den som kunde lugna ner sig mest då han satt hos mig samtidigt då alla de andra valparna var jätte ivriga och pussade en i hela ansiktet med lite kärleksnaffs i mellan åt. Rozz var också väldigt generös med pussar och kärleksnaffs på hakan sen är han väldigt nyfiken och mer envis än Ina. Där skiljer dom sig. Ina är inte alls den som är först fram och kolla in saker/läget men inte heller den som backar alla gånger. Rozz är verkligen nyfiken av sig, vill han kolla upp en sak gör han det. Kan gå ifrån en ca 15m ena stunden och i nästa verkligen gå bakom hälarna och har koll på en. Så man måste ibland kolla sig för vart man sätter fötterna så man inte kliver på han :)

Rozz och Ina funkar jätte bra ihop, Ina blir lite för ivrig ibland. Rozz är duktig på att säga ifrån och det är inte alltid Ina lyssnar då får man gå emellan men oftast går det jätte bra.

Just nu ligger de och sover tillsammans efter en del bus och promenader. Rozz är verkligen en riktig mysig kille precis som Ina. Lägger man sig på golvet tillsammans med dom då har man en varsin go hund varsin sida som man ligger och håller om :)

Rozz


BusVila :)


Dålig med att ta bilder..

Jag är jätte kass på att komma ihåg att ta med mig kameran eller att ta kort med mobilen då jag är ute med Ina så därför har jag mest bara bilder på Ina då hon sover eller tuggar på ben. Det är även lättast att ta bilder på henne då för då är hon stilla :)
Idag har hon sovit lika länge som mig efter hennes morgon promenad i morse. Vi gick och la oss vid 8-tiden i morse och jag klev upp vid halv tre, Ina låg kvar och drog sig. Min lilla latmask! :)
Gick ut och busade i ca 40 min. Bara lek denna gång med lite komandon som loss, sitt och hämta sen blev det även lite träning på sitt/stanna och Hit, gick väldigt bra. Men tyvärr så blev det inga bilder då jag är så dålig med det.

I morgon ska jag, Ina och Anna åka och hälsa på Heidi för att titta på valparna och självklart visa upp lilla Ina :) Vem vet, man kanske kommer hem med en till liten valp? ;)
Men i morgon ska det bli bilder, ska jag ha med mig kameran och även använda mig av mobilen. Då kameran på mobilen är lite bättre än min kamera. Tycker jag i alla fall!

En härlig och bra dag :)

Började med en härlig promenad i morse med Ina vid halv åtta tiden idag. Var ute i nästan 1h, en helt vanlig promenad i Inas takt. Inte bara att gå, man får även räkna med en del trotsighet och nonchalant nu som börjar komma smygandes. Hon är 4mån nu och har i vanliga fall rikitgt bra kontakt med mig men man märker även att hon börjar komma i "trotts" åldern. Prövar gärna med att springa fram till främande, inte söker ögon kontakt då hon vet att det är de jag vill ha av henne vid vissa tillfällen som när man säger hennes namn. Börjar koncentrera sig mer på omgivningen runt omkring då jag vill henne något. Som tur är har jag alltid med mig hennes lilla kampsnöre och mat eller godis för att fånga hennes uppmärksamhet. Belönar mest med snöret, använder som mest rösten då och förstärker verkligen belöningen med lek och mig själv för att hon ska tycka att jag är roligast i hela världen och ingen/ingenting annat :)
För man vill ju inte behöva släpa omkring på mat eller godis på varje promenad som belöning som i slut endan blir en mutning bara för att få henne att göra som jag vill.

Senare fick hon spendera någon timma själv hemma för första gången på dagtid då jag var och käka lunch med en god vän och kollega. Gick hur bra som helst tills jag kom hem. Blev hon så glad att hon kissade på sig lite :) Innan jag gick ut med Ina var det bara att byta till en varmare jacka då det är iskallt ute nu!
Blev en vanlig promenad mest i koppel denna gång. Bra att vänja henne att man inte alltid behöver/få gå lös hela tiden som hon i vanliga fall alltid gör.

Sen tog jag fram en maddrass och bäddade i ordning den på golvet i vardagsrummet för någon timmas sömn innan jag började jobba i natt. Var ett bra tag sen jag och Ina låg och gosa/sov så här sist och det är bara hur undebart som helst!
Innan jag gjorde i ordning middag och det var dags för mig att åka på jobbet blev det en riktig härlig bus stund med insalg av sitt-stanna och lite uppletande. Gick hur bra som helst och Ina verkligen jobbade, var koncentrerad på mig större delen av tiden och framför allt, hon bara lyste av upphetsning och hade det hur kul som helst!
Skäms lite för att vi inte har gjort det på lite mer än en vecka. Men som sagt, hon var inte den piggaste hunden förra veckan heller efter att hon hade varit hos Micke hela helgen på en massa äventyr :)

Från morgon promenaden i morse :)


Sover borta

Fick ett sms av grannen när jag var på väg hem ifrån jobbet med en förfrågan från hennes son om inte min rara söta lilla charmiga tjej kunde få sova kvar. Så Ina sover borta hos grannen i natt. Känns lite tomt och ensamt just nu, men det kommer snart att ändras på då Dan är på väg till mig och ska väl vara framme om ca 1h ;)

Ina har vaknat till liv igen efter förra helgens bravader :)

Ja vad ska man säga? Man hade förväntat sig att en 4månaders valp skulle vara lite mer på allerten men inte Ina inte. Hon har sovit större delarna av dagarna efter att hon var hos "morbror" förra helgen. Värst var faktist tisdag-torsdag. Var inte förren igår som hon var vaken längre. Passar då på att göra så mycket som möjligt med henne samtidigt ta det lugnt då hon får en "lång" promenad av grannen då hon passar henne under kvällen då jag är på jobbet. Känns helt meningslöst egentligen att åka men vad fan.. Det är några timmar i alla fall, to-fr jobb 18.45-22.30, lö-sö 18.00-22.30

Idag har det verkligen varit riktigt fint väder och Ina varit vaken väldigt mycket. Passade då på med att busa en del och lite lydnadsövningar som sitt/stanna, fot och börjar lära henne inkallnings komandot som jag vill ha på lydnaden,hit.
Har ett annat komando ord på allmänlydnanden, kom. Vilket då räcker det med att hon bara kommer fram till mig och inget krav på att hon ska sätta sig vid min vänstra sida och ha ögonkontakt direkt som jag vill ha på lydnadskomandot hit.
Om det är någon som vet lite mer om Räddningshund får de gärna höra av sig och berätta vad det innebär och hur det är att jobba/träna inom det. gärna ge lite tips och råd om vad man kan börja tänka på att vänja/träna en 4månaders valp med :)
Har fått upp lite intresse om de och är väldigt nyfiken på den typen av tjänstehund. Har läst en del på SRhf men alltid kul att höra personliga åsikter som har jobbat med det eller som jobbar/träna det idag :)Lite bilder :)

Nya favorit platsen att sova på under natten :)Lite sök träning med lite klättring på stenar under en av våra pomenader :)


På väg hem efter en underbar helg

Ja kan man säga något annat än att helgen har varit helt fantastisk med god mat, gott dricka i varma härliga Rom?! :)
Blev bjuden på en resa till Rom av min älskade pojkvän över helgen. Ina fick då vara hos morbror Micke. Vi bilade ner till Köpenhamn med stopp i Malmö för att lämna Ina hos Micke över helgen. Flög ifrån Köpenhamn till Rom på efter middagen, var framme på hotellet vid 20-tiden i torsdagskväll. Somnade ganska fort då han kört bil hela natten innan och jag jobbade natt så ingen hade hunnit med att ställa om dagarna. Förutom att vi åt och drack gott varje dag njöt vi även av den härliga värmen som varade hela dagarna och besökte självklart Vatikanstaten och Colosseum.
Ina har varit med om äventyr hon med fick jag höra. Var med på allt som Micke hittade på. Allt från att följa med på jobb till att vara i stallet, umgås med små barn samt att få en flicka på ca 8år som är väldigt hundrädd att umgås med lilla Ina då hennes lillebror härjade på med Ina. Det hade gått jätte bra med barnen, varit väldigt snäll och det slutatde med att flickan gick med Ina i koppel och umgicks med henne trotts sin stora hundräddsla.
Var rikitigt kul att höra att Ina kund anpassa sig tillbarnen och hade stenkoll på dom samtidigt fast jag inte var med. Visste redan innan att Ina fungerar bra med små barn då jag har vänner med små barn allt från 1år till 4 och ett halvt.
Så nu sitter vi på tåget från Malmö hem till Stockholm, är framme om ca 1 och en halv timme.

Så här bra trivs Ina med att åka tåg :)RSS 2.0