Skogstur

Idag ver det första gången som jag tog med mig Rozz ut på en tur i skogen och länge sen sist för Ina blev det. Varit riktigt härligt!
Ina blev alldeles till sig och sprang upp och ner på alla stora stenar och klättra så mycket hon bara kunde. verkligen något hon har saknat märkte man. Lilla Rozz skulle ju självklart följa efter kusin sin men det gick inte alltid så bra men han försökte så gott det gick. Mitt i allt bestämde jag mig för att träna lite lydnad med hundarna i skogen. Började med Rozz. Mest blev det kontakt, lite sitt och försök till ligg men det gick inte så bra då han inte riktigt förstod vad han skulle göra och var mer fokuserad på Ina än på mig. Så det är något jag ska börja med hemma eller då jag själv är ute med honom då han har bättre fokus på mig.
Kontakt var det inga problme med, han kommer då man ropar på honom, han reagerar på namnet, man kan bryta honom när han och Ina leker eller är på upptäcksfärd. Jag använder mig mest av socialbelöning då jag får bättre resultat av det än med godis, då han är ett sånt litet matvrak ;P Leksak går inte allt för bra men det ska jag jobba lite på så att jag kan få honom att apportera senare.
Ina började jag träna fot med utomhus idag. Gick förvånansvärt bra. Jätte bra kontakt under hela gången men släpper gärna lite när man stannar och hon ska sitta. Sätter sig gärna på sniskan också samma sak går hon lite snett med baken under gången men det får man finslipa på eftersom. Nu koncentrerar jag mig mest på att hon ska veta var komandot "fot" är för något. Tränade även ligg, gick väldigt bra måste jag säga! Var riktigt snabb på att lägga sig, låg kvar då man backade några steg och hade kontakt med en större delen av tiden.
Sitt/stanna är hon riktigt duktig på. Sällan hon blir störd av omgivningen och har riktigt bra kontakt med mig större delen av tiden och bara väntar på när man ska säga komandot "hit" :)
Ska skaffa mig en ny apportbock då den jag har hemma är söndertuggad som jag har tagit med mig ifrån Härnösand. Vet att jag borde ha börjat träna med apportbocken tidigare då hon är duktig på att hämta och komandot "loss".Fick hoppa in extra idag för några timmar på MTG. Första gången som jag lämnade hundarna ensam hemma så länge. Gick som jag hade förväntat mig när jag kom hem. Inget som var söndertuggat, alla skor stod kvar i hallen men det var en och annan kisspöl här och där. Sånt får man räkna med då man inte akn fixa en hundvakt under dessa tider på dygnet. Så när jag kom hem var det direkt ut så de fick göra ifrån sig och äta lite mat och laga mat åt sig själv. När man var klar med sin mat gick jag ut på en tur med hundarna igen. en promenad som inte är så långt egentligen men för Rozz kan man säga att det var en långpromenad. Tog längre tid än vad det skulle då man hittar på en massa bus, övningar och utmaningar hela tiden :) Ina älskar verkligen att klättra och utmana sig själv. Hon hoppade upp på allt som hon kunde komma upp på, ett träd som är fällt klättrade hon upp på själv för att gå balansgång. Ramlade av först då hon hade för bråttomt men var lika snabbt upp igen och klarade av att gå hela vägen. Provade även med att låta Rozz gå för att se om han vågade. Självklart var det inga problem med han heller. Han knatade på precis som ingenting :)
Nu ligger båda tvån helt utslagna i vardagsrummet och snarkar i kapp, mina älsklingar! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0