Skog, sol, kaffe och en himla massa hundbus :)

Det kan ju inte bli bättre! :)
Bjuder på lite bilder från dagen.

 Den härliga utsikten :)Trötta hjältar ;)Var en riktigt härlig dag!

Bilder från den 25:e

Mys i skogen med lite korvgrillning

Blev det idag ute i skogen tillsammans med hundarna innan det var dags att göra sig i ordning för jobbet. Uppskattades väldigt mycket kan jag lova! Hundarna var helt slut då vi kom hem.

Vaknade till ett sånt fint väder runt 09:30 idag och kände att det skulle vara trevligt med att sitta i skogen uppe på höjd med en utsikt över en sjö i det härliag vädret som var. Efter morgon promenaden var det bara att knata iväg till affärn och kolla om de hade engångsgrillar hemma och sån tur jag har hade de grillar hemma. Började packa ner grillen, korven, senap, ketchup, kampsnöre till hundarna samt vattenflaska och skål till hundarna. Tyckte att jag lika gärna kunde sitta ute i skogen och mysa i några timmar med hundarna med lite grilladvarmkorv istället för att vara hemma som är alldels för ofta tycker jag.
När jag hittade den perfekta platsen så gick ju självklart solen i moln och den ville självfallet stanna där bakom också. Lite syrt var de men det hindrade inte  mig. Fick njuta av att se hundarna springa omkring och leka och bara ha hur kul som helst :)
Börja de tända den förbaskade grillen som inte riktigt ville starta så det var bara att leta reda på lite näver som fick igån en del av grillen så att jag kunde grilla.
Ina och Rozz var jätte duktiga med att inte stjäla några korvar eller bröd ur förpackningen eller från grillen. Riktigt flr vånad då Rozz ALLTID tar det han vill ha den busen :P
Hade självklart med mig kameran men då jag nu sitter på jobbet kan jag tyvärr inte dela med mig av några bilder utan ska försöka komma ihåg att lägga in några då jag kommer hem eller också i morgon :)

Bättringsväg

Känns verkligen skönt!
Ina har fått kokt ris nu i 2 dagar och hennes reaktion på det har varit hur bra som helst! Allt börjar gå åt rätt håll och hon är pigg som en lärka och mer vild än tam så fort man kommer utanför dörren och sover den del inne. Hon får inga längre promenader utan mest bara ut och göra ifrån sig och få sträcka lite på sig :)
Är ganska glad över att hon repar sig så bra efter att hon blir dålig, men nackdelen bara att hon blir riktigt dålig då hon väl blir dålig då hon i vanliga fall har en stålmage! Då både det ena och det andra har slunkit ner i hennes mage :PInte alls kul..

... med magsjuka i familjen.

Varning för känsliga läsare! Inte alls ett trevligt inlägg om man är känslig för prat om avföring hos hund..Nu har Ina åkt på ännu en till omgång med magsjuka (tror och hoppas jag på) sen i lördags. Hon mår prima, är pigg som en lärka och svår att nästan hålla lugn då man är ute. I lördags kväll när jag kom hem från jobbet när jag var ut med hundarna på den vanliga kvälls promenaden på min arbetshelger märker jag att Ina har diarré och sedan efter ett antal gånger som hon gör sina behov märker jag att hon börjar bajsa blod. Inte i mängder som tur var. Sedan var det samma visa igen på söndagsmorgon och när jag kom hem men då var hon i stort sett tom och det kom mest bara blod. Ringde då min underbara uppfödare Heidi för att rådfråga henne om vad det akn vara, blev väldigt orolig då det kommer blod o avföring coh det säger ju sig själv! Pratade med henne ett tag i alla fall och vi kom fram till att det måste vara magsjuka som Ina har drabbats av då hon fortfarande är pigg och ang om blodet i avföringen kan vara från tarmen då hon har skitit så mycket. Heidi tipsade även mig om att ge Ina lite vispgrädde på en tesked då fettet lägger sig som en hinna i magen.
Var dock mycket bättre imorse, mycket fastare avföring vet dock ej av vad då hon inte har fått någon mat på 2 dagar. Kokade i alla fall upp lite ris åt henne som hon fick lite idag och vad jag vet har reagerat väldigt bra på.
Som tur är så har jag lyckats övertala min bror att stann ahos mig tills på onsdag. Så nu vet jag att mina hundar i i goda händer om det skulle hända något som om att Ina skulle bli värre under dessa kvällar då jag jobbar :)


snart 10h..

avklarde...
Uscha! inte alls kul att jobba då det är sånt här underbart väder! Hade hellre varit hemma och spenderat rolig tid med hundarna!!

Men tyvärr så skulle det inte ha blivit något speciellt med lill Rozzen då han han har blivit halt på vänster bak :(
Var i skogen igår efter jobbet i det tråkiga vädret som kom för att träna lite uppletande med hundarna så att de skulle få bli lite aktiverad under dagen mer än bara en vanlig tråkig promenad. På väg hem tycker jag mig se att Rozz går konstigt med ena bakbenet men trodde bara att jag inbillade mig tills vi var ut på sista kvälls kissen. Då haltade han och visade sig ha ont. Började så klart att klämma och känna men han visade inget och sa inget. Han går, står på det när han kissar och springer gärna i alla fall utan att säga något men visar att han känner av det. Han var lite ils i natt också mot Ina, vet inte om han bara blev less på henne eller om hon kom åt någon speciell punkt på hans bakparti.
Har varit lite orolig idag men ska vänta tills på måndag/tisdag för att se om han blir bättre eller sämre innan jag bestämmer mig för att kontakta veterinären.
Underlaget där vi tränade uppletande var ojämt. Vet inte om han landande nå konstigt då han hoppade fram och tillbaka under själva träningen för han sa aldrig till när han gjorde illa sig..


Port Elizabeth, South AfricaBilder

 

 

 

 


ProfilbilderConviction´s Fashion in gold
"Ina"
Conviction´s Granat
"Rozz"

Cykel premiär!

Ja idag efter att man hade blivit klar med tvätten och hundarna lekt av sig ute på altanen i snön ett tag kände jag mig för en cykeltur. Så det blev cykelpremiär för mig i år och defenetivt för hundarna kan jag lova! Det är något som jag verkligen ska fortsätta med, speciellt med lill Rozzen då han har så svårt att kunna koppla av och göra av med all sin energi som han har. Känns verkligen som om att man inte riktigt har kunnat hittat något "jobbigt" fysisk aktivering för att kunna trötta ut honom under vintern förutom att pulsa runt i djupsnön.

Då det var första gången som jag cyklade med Rozz var hans reaktion på både cyklen då man gick brevid och under själva cyklandets. Första reaktionen han visade var stor nyfikenhet på cyklen vilket gjorde att han sprang lite mer i vägen än på sidan om men det tog inte lång tid förren han hittade rätt plats och tempo. Han seg verkligen ut att tycka det var riktigt roligt! Cyklade inte aallt för långt med honom, tror att det var runt 2km bara. Det var nog jobbigt för honom. Såg hur han bet ihop för att inte visa sig trött men matte kan man inte lura gosse ;) Det märktes då man kom in. Han bara la sig ner i hallen innan man hann börja torka tassarna/magen på honom.

Passade även på att ta en tur med Ina direkt efter Rozz. Hon reagerade inte alls likadant som Rozz. Ina är den som är mer försiktig och tar längre tid på sig att vänja sig vid nya föremål än vad Rozz gör. Så med henne fick jag gå en bit med innan jag kunde börja cykla med henne. Just för att få henne att kunna våga sig att gå någorlunda nära cyklen så att man inte har ett helt utsträckt koppel ut på sidan. Men efter ett tag gav det med sig också. Tyvärr vågade jag inte cykla lika långt med henne som med Rozz då jag upptäckte att hon började halta lätt och lyfta ena bakbenet under turen. Då var det var det bara att vända om för att gå/cykla hem igen i lugn takt. Trodde jag ja! Hon visade absolut ingenting då vi vände om men tog de lugnt i vilket fall utan hon rusade på som om ingenting hade hänt precis som vanligt. Så i morgon blir det att cykla med Rozz och promenad med Ina.


Tillbax

Ja då var man tillbaka på jobbet efter att ha varot ledig i 3 veckor, känns lite konstigt. Fast inte lika konstigt som att vara tillbaka i Sverige. Gud vad fort man hinner att vänja sig med bekvämligheter på bara två veckor! Bara att behöva tänka på vad man ska laga för mat nu då man är hemma blir man ju deprimerad, då vi var nere i PE så var det jobbigaste beslutet bara vilken restaurang man skulle välja på sen kom det automatiskt vad det var man var sugen på efter att ha läst menyn.
Som jag sa till D då vi klev av planet på Arlanda, -  "Vi hämtar bara hundarna sen åker vi tillbaka" Och det vill jag fortfarande! Bara tanken av att veta att D kommer att flytta utomlands till ett varmare land får en verkligen att vilja följa med! Det utvisar sig när det blir aktuellt för just nu så är det inget som är bestämt.

Vet att jag lovat lite bilder från PE och de kommer, jag lovar men inte just nu utan det får bli nästa vecka då jag är ensam hemma för just nu vill jag bara spendera all min lediga tid med D innan han åker tillbaka till värmen i PE igen i ca 3 veckor. Hade gärnat velat följa med ner igen ;)Har även en del nya bilder på hundarna som jga och bror tagit häromdagen bara. Många blev rriktigt bra, är ganska nöjd med dem måste jag säga :) De kommer också upp senare då jag inte kan lägga upp dem här på jobbet.


RSS 2.0