Tåg Norrut

Sitter vi på tåget igen men denna gån ska vi åka norrut. Hem och hälsa på "mormor" :) Måste ju visa upp Ina för folket hemifrån så de får träffa henne och inte bara höra talas om denna underbara lilla prick.
Idag åkte Ina rulltrappa för första gången, jag var inte alls så orolig för henne då hon redan går på galler utan problem vilket hon gjorde denna gång med. Var först lite läskigt att kliva på men sen var det lugnt.
Än så länge går det lika bra idag på tåget som tidigare. Sover som en stock gör hon :)

Igår när jag höll på att packa om väskan var det någon som hade bråttomt iväg, och inte var det jag. Ina la sig i väskan och skulle sova där. Har kort på det på min kamera så jag ska lägga ut några bilder från de när jag kommer åt en dator. Om jag nu har varit så duktig att ta med sladden till kameran.

Sitter oc väntar på vårat tåg
Besök i södra Sverige

God morgon
Ligger i soffan hemma hos Micke efter att ha varit ute med Ina. Nu har vi snart varit här i 1 vecka  och Ina verkligen stormtrivs här nere. Går ute hela dagarna på den stora tomten och hittar på små äventyr, bus och lek och självklart äta en hel del gräs hela dagarna så hon gasar fint på kvällarna.
Jag hoppas på att Ina är lika duktig på tåget hem som hon var hit  ner. Sov hela tiden fram till sista timmendå började hon vakna och kunde inte somna om men hon försökte och låg hela tiden. Gjorde inte ifrån sig någonting alls utan det var det första hon gjorde när vi klev av tåget efter 4h.Är så stolt över min lilla tjej att hon blir bättre och bättre på att hålla sig och bli rumsren. Åker hem till Sthlm igen i morgon sen beger vi oss upp till Hsand på tisdag morgon.


Trip mot södra delen av Sverige

Idag då Ina blir 12veckor gammal ska vi åka tåg söderut. Första gången hon ska få åka tåg så spännande ska det bli :)
Vilket betyder att vi inte kommer att skriva något på bloggen under tiden utan efter åt. Kommer även att dokumentera med bilder (om jag kommer ihåg att ta bilder) händer att man blir dålig på det. I alla fall jag.


En dag ute i skog

Idag har vi varit ute i skogen och sprungit omkring, något som Ina verkligen uppskattade. Ina är väldigt duktig (än så länge) på att hålla koll på mig, går efter mig. Då menar jag bokstavligt talat går efter mig, hon ska gå i mina fotspår. Även när man hoppar ner/uppför en sten. Inte alltid hon kan göra det på samma ställe som mig, då står hon där och försöker hoppa upp tills hon kommer på sig själv med hitta en annan väg upp, när hon ska nere ramlar hon eller gör en kullebytta i stället för att hitta en egen väg ner :)
Hon är bara för söt och får en verkligen att skratta. Är så otroligt nöjd med min lilla dam!

När vi kom hem blev det dags för lite träning på ligg. Det går mycket bättre, fortare och jag får mycket bättre kontakt med Ina då jag använder mig av lite korv som belöning.

Bjuder på lite bra och fina bilder på våran tur i skogen.11 veckor

Lite less på att jag inte får så skarpa bilder med min kamera som jag trodde att det skulle bli när jag köpte den. Men man ser i alla fall vad det är på bilden som tur är.

Lite blyg..Nyfiken


Gott med benLite bus hinner man med varje dag också

Har vuxit på sig lite på 3 veckor och börjar bli en riktig snygg liten dam ;)


Länkar

Lagt upp lite nya personers bloggar som jag är en trogen läsare på under mina länkar.
Men bara dom som jag kan utan till just nu då jag sitter på jobbet :P
Kommer att komma upp fler jag lovar :)

Trötter fast med en del träning :)

Idag har Ina varit en riktigt liten trötter. sovit större delen av dagen. Strax efter 12-tiden fick jag hålla henne vaken lite extra just för att jag inte vill lämna henne ensam hemma då hon är som piggast. Går ut med henne strax innan fuyra så att jag ska hinna med bussen som går 16.17
Idag behövde hon i alla fall inte vara ensam hemma allt för länge då min granne slutade tidigare idag.

Fast Ina har varit trött idag har jag hunnit med en del träning.

1. Miljöträning. Då hon inte gillar bussar, lastbilar, snabba bilar som låter lite extra så passade jag på att sitta vid busshållsplatsen hemma vid mig med henne så att hon ska vänja sig trafikljud. För hon kommer att behöva åka en del lokaltrafik med mig då innebär det att åka buss. Kan inte bära in henne hela tiden för hon kommer att bli större. Det gick helt okey men det är något som jag ska börja göra varje dag nu till att börja med, sen får jag ta in henne till centrum på busshållsplatsen där och vänja henne att vara lugn och orädd bland bussar som åker förbi en och stannar vid en.

2. Ligg. har gått väldigt bra idag. Har fått till en del snabba läggande på henne idag så det går framåt.

3. Kloklippning. Idga tog jag alla klor sokm behövdes. Jag hade henne i mitt knä och höll hon med en fast med mjuk hand. Det gick så bra man kunde vänta sig. Efter varje klo blev hon som en ål men lugnade sig varje gång jag började prata och klappa henne på magen sen var det bara att ta nästa. Och självklart fick hon mycket beröm för varje gång hon var duktig :)

Och en hel del bus har vi också hunnit med idag ;)Sen måste jag komma med några minus för idag som jag ska börja med från och med nu.

1. Hon har börjat gå fram till folk när jag har henne lös, framför allt barn. Det är jätte bra att hon inte är skygg mot folk inte alls det. Jag vill kunna ha henne lös när jag är ute och går med henne utan att hon ska bry sig om andra personer/hundar om inte jag vill det.

2. Hon har fått upp ögonen för fåglar nu. Så nu är det sten hård koll på henne och bryta direkt när hon får upp intresset för att börja jaga fåglar. Vill ju inte ha en jakthund varje gång man ska ut på promenad.

Miljöstärkande

Då är det bara jag och lilla Ina hemma då Perra har åkt ut på sjön idag. Ina kommer nog verkligen att sakna att få ligga i soffan och sängen nu då hon inte får göra det för mig :)

Har tränat en del på ligg idag med henne, det gick ganska bra. Mycket fortare idag än vad det har gjort tidigare. Kanske för att hon är mer intresserad av att vilja lära sig plus att man har godis. Belönar henne inte alltid med godis, försöker variera så mycket som möjligt med social belöning och godis och själv klart med lite lek.

Prat om belöning och lek så upptäckte vi en kundvagn som antagligen några ungdomar har tyckt varit roligt att sno och dumpat vid gångbanan hemma hos mig. Den har jag använt mig av igår och idag. Slår lite på den och för oljud samtidigt som jag vill väcka Inas nyfikenhet och stärka henne med oljud, gå på galler och att våga gå fram och undersöka saker som gör henne tveksam, osäker och rädd.
För mig är det viktgt att hon ska kunna klara att undersöka diverse saker ute när vi är ute och går. För det kommer bara att underlätta mig och henne i framtiden.

Idag när hon gick igenom vagnen första gången var det självklart jätte läskigt men andra och tredje gången gick det mycket bättre. Hon gick till och med igenom utan att jag behövde locka henne med godis.
Älskar när sånt händer, man verkligen ser i ögonen på henne hur hon växte. Att hon vågar genomföra något som hon först tyckte var lite obehaglit sen inga problme alls.

10 veckor


Bus med den "lilla lätta" bollen :)

Vilar


Träningssugen!!

Nu när man sitter på jobbet och ska få tiden att gå fortare då sitter man ju självklart ute på internet och kollar in en massa roliga hund sidor. Speciellt olika bloggar och kennlar och ju fler man läser om deras träning, tävlings resultat och utställning ju mer sugen blir man själv!
Fick ett mail idag från Tyresö Brukshundklubb (www.tyresobk.se) om att jag nu ska börja en allmänlydnadskurs för valpar under 6mån med Ina. Kursstart den 13 okt, 6x2h. kan knappt vänta lika mycket som jag vill att Ina ska bli lite större så man kan börja träna mer med henne.

Fick jätte bra tips idag av min uppfödare (www.convictions.se) om bra träning för platsliggning och att man lätt kan få ett snabbt läggande samtidigt. Har ej prövat ännu men ska göra det i morgon då Ina får en av sina busskov som bara blir fler och längre per dag. Kul att uttnyttja den tiden till det då hon är som mest allertas.
Tycker dock att det är lite tråkigt att jag inte hinner göra det så mycket på em/kväll då jag måste åka med bussen senast kl 16.17 för att hinna till jobbet denna vecka.
Hon är hemma med Perra nu sista kvällen sen åker han ut på sjön i morgon efter middag. Har då pratat med grannen om de vill passa henne från ca kl 16.10-00 ons-fre och det kunde de ju inte tacka nej till då Ina charmar alla som träffar henne med sina oskyldiga bruna valpögon. Vem kan motstå dom? ;)


Kloklippning

Det är något som borde vara lätt att lära en valp kan man tycka, i alla fall jag. Men så är då inte fallet. Min uppfödare sa att Ina inte var så förtjust i att klippa klorna men att det brukar gå bra om man har henne liggandes på rygg och får henne att känna sig avslappnad men inte det funkar för mig. Varje gång hon bli avslappnad och är nästan på väg att somna hinner man bara klippa 1-2 klor sen ligger hon bara och ålar sig sen är det ingen idé att fortsätta. Då får man bara springa och jaga henne och tvångshålla henne och det är något jag inte vill göra eller att hon ska förknippa kloklippning med.
Håller på mycket med hennes tassar, klor och klämmer lite, det går bra men varje gång jag tar fram klotången och klipper då är det som en brottningsmatch.
Kanske man är för snäll då hon är så här liten? Hade hon varit äldre och större hade jag gjort helt annorlunda. Sagt åt henne att ligga. Men nu när hon är så liten känns det som om man inte kan kräva lika mycket, eller kan man de?

Säg till om ni tycker att jag gör fel eller också får ni gärna ge mig bra tips på hur man kan vänja en valp med kloklippning på ett bra sätt utan att det ska bli något som hunden upplever som något negativt.

Tejpade öron igen

Nu har jag fått lov att tejpa Inas öron igen då de började stå mer och mer rakt upp och inte alls som jag vill ha dem.
Det känns jätte konstigt nu när man jobbar natt och sover på dagarna. Vill hellre spendera den tiden som jag sover till att vara med min lilla Ina. Men jag måste sova också för att orka med allt.
Ina var helt slut igår efter att Perra hade åkt och lämnat tillbala Zizzi. Ina låg hela eftermidagen och sov också större delen hemma hos Helena då han var där på middag.
Så idag har det varit full fart på henne och hon har varit så duktig på att hålla sig då jag sover och ör ensam hemma med henne. Hon är så duktig på att säga till bnär hon vill ut när man sover.
Så snart har jag förhoppningsvis snart en helt rumsren liten hund :)

Uscha.... fästingar...

Idag hittade man Inas första fästing. Den lilla jäkeln hade satt sig i nacken och var inte allt för stor. Upptäckte det ca 10min innan jag skulle åka på jobbet. Alltid att man upptäcker allt i sista minuten.
Jag satte mig med henne i knäet för att ta bort det lilla äcklet men det gick inte så bra. Började med att jag först lyckades förstöra en bit av kroppen sen när jag väl fick ett bra grapp om den så självklart kan inte lilla Ina vara still så man tappar det. Kommer då på mig själv att jag inte äger någon fästingborttagare! Vet att man kan ta bort dom med bara händer men lite svårt då de inte är så stora kommer då på att jag har ju en "1:a-hjälpen-väska" för hund. Kollar i den om jag hittar någon fästingborttagare. Hittade någon plastig sak som var helt värdelös  så jag försökte med händerna tills jag insåg att jag inte skulle få bort den. Då hade jag redan lyckts med att förstöra kroppen allt för mycket för att jag inte skulle få bort den.
Bestämde mig då för att låta den sitta kvar tills Perra kom hem ihop om att han skulle kunna ta bort den på något vänster för nu var jag tvungen att ta mig till bussen då jag missade min första för att komma till jobbet.

Ringde och pratade med Perra i kväll om hur det hade gått men han fick inte heller bort den men han skulle försöka igen i morgon. I värsta fall får jag låta det äcklet sitta kvar så att den blir tillräckligt stor så man kan ta bort den. Eller också gör ajg så att ajg åker på djuraffären nu på morgonen inna jag går och lägger mig för att köpa en färstingborttagare, måste i vilket fall köpa torrfoder då det börjar ta slut.

Hon äter nu! :D
Inte alltid alla hela måltider men i alla fall minst 1-2 hela måltider om dagen. Är väldigt lättad över att hon äter mer nu utan att jag ska behöva göra det "roligt" att äta eller blanda i en rå äggula.


Bara för go

Har glömt att berättat att Perra blev hundakt igår till en golden/labbe tik som heter Zizzi, hon är snart 2 år gammal och hur snäll som helst. Ina och hon funkar väldigt bra ihop. Man märker att Zizzi inte är van vid att leka på det sättet som Ina vill. Hon är lite för tuff i mellanåt.I morse när jag kom hem ifrån jobbet strax innan kl 08 mötte Zizzi upp mig i hallen och det vara bara att gå upp för att hämta Ina som ligger i sängen hos Perra och kan inte hoppa ner själv. Efter att jag hade varit ut och rastat dom åt jag frukost. Kom inte i sängen förren strax innan kl 09.
Somnade som en sten och märkte inte att båda tjejerna hade kommit och lagt sig i mitt rum strax efter mig. Perra berättade det när jag hade klivit upp strax innan kl 14.
Visste bara om att Ina låg i mitt rum då hon ställde sig på sängkanten och tittade så sött med sina små valpögon 3-4 ggr under tiden som jag sov. Alla de gångerna gav jag henne en puss och hon gav en tillbaka sen var hon nöjd och la sig på bädden sin igen och somnade om, kanske lika fort som matte det vet jag inte. Tydligen hade Perra kommit in för att gå ut med hundarna innan han åkte in till stan runt 11.30. Inget som jag kommer ihåg. När jag vaknade innan min väckarklocka ringe (som vanligt) och väckt underbara lilla Ina ser jag att Zizzi ligger utanför min dörr och sover.
Hur underbara tjejer som helst!


Hundägare

Blir så j'vla irriterad! ursäkta ordvalet men det är så jag känner mig..
Jag blir så irriterad samtidigt som jag tycker synd om hunden samt att jag vill hjälpa ägaren med deras hund, ge den bra tips och råd för att de ska orka och tycka att det är kul att vara ute med sin hund.

haf var ute med Ina en stund innan jag åkte iväg till jobbet. Gick samma stråk som vi alltid gör varje dag flera gånger om och bara har det helt underbart. När jag är ute i alla fall ser jag en tjej som har en stor hund som hon inte orkar hålla då det kommer en yngre kille förbi med en mycket mindre hund (mindre än Ina).
Hon med den stora hunden står för det första bara stilla inte för att det är något fel med det om man vet att ,am orkar hålla sin hund. Hennes hund drar sig till denna lilla hunden och hon orkar inte hålla honom. Hon drar och drar i kopplet hans, säger "NEJ" ex antal gånger till och med sparkar mot honom för att kunna bryta han men inget av det funkar. Jag ahde hoppats på att hon skulle fortsätta sin promenad efter detta men icke då!
Jag och Ina fortsätter vår promenenad som vi alltid går för att rasta, springa och bara ha allmänt skoj. Så jag fortsätter vår promenad mot dom i hopp om att de ska fortsätta sin eller vända och gå tillbaka, istället står hon kvar med denna stora hane och triggar honom medan han har full fokus på oss. Hon står där och gulligullar med honom i stil med "Åhh vilken lite söt en! Titta "namn" vilken söt lite bebis.. m.m" jag bryde mig inte så mycket om det för det är hennes ansvar och problem med hennes hund men inte mitt, så länge det inte går ut mot mig eller Ina.
När vi kommer närmare självklart drar hanen med sig sin lilla ägare som en fjäder efter sig i kopplet mot Ina. Ina som jag har lös springer tillbaka från det håll vi kom ifrån med svansen mellan benen.
Där gör jag en sak av ren reflex som jag vet att man inte ska göra med andras hundar. Jag går fram och hjälper hundägaren att dra tillbaka sin hund som hon inte orkar hålla. Hon blir både förvånad och arg på mig och skäller ut mig med rätta och talar om att så gör man inte. Samtidigt försvarar jag mig med att jag bara ville hjälpa henne och att jag inte ville att hennes hund skulle gå på Ina.
Hon börjar då prata om att han är ju bara en bebis också, 5 mån gammal, han har ont i höfterna och att jag skadade honom, hon skulle aldrig tillåta honom gå fram till en liten valp som Ina då han själv är så stor och har stora tassar som kan skada mindre hundar och blablabla...
Jag kunde inte säga mer än att jag bad om ursäkt, det var rent impulsivt, ville bara hjälpa henne och att det inte var något illa menat.
Det blev inget tjafs eller några hårdaord utan vi pratade med varandra lungt och sansat. Efter att vi sagt det vi ville ha sagt med allt detta små pratade vi lite. När vi stod där och pratade hade jag fått in Ina till mig utan problem och hon skötte sig exemplarisk medan hon kämpade med sin hund som hon hade noll koll på. Jag la då märke till att hon bara använde halv stryp på honom. Har jag absolut inget emot men för mig är det något som säger om en hund drar så mycket, varför inte ha stryp/dressyr halsband? 
Jag frågade om det var en boxer-blandning men aj så fel man kan ha ibland en då :) Han var en blandning mellan mastiff och schäfer. Då kan ni ju tänka er vilken kraft och storlek på den gossen som är 5 månader gammal.Det är såna här tillfällen som jag verkligen bara känner att jag vill jobba med något som kan hjälpa folk med deras hundar. Det är oftast inget fel på ägarna utan det är bara dom som inte riktigt vet vad de har tagit på sig när de ser en söt liten valp på blocket eller vilken annan annons som helst som de bestämmer sig för att köpa. Jag tycker att alla ska ha rätt till att ha hund så länge man tar hand om dem, samtidigt ska det vara kul. Man ska inte behöva bli omkulldragen av sin egen hund när man är ute och går bara för att den ser en annan hund. Utan det ska vara roligt och något man ska se fram emot inte tvärtom bara för att man inte orkar med hunden.
Jag skulle väl inte riktigt säga att jag vill bli hundinstruktör utan snarare en hund coach av något slag. Något liknande Cesar Millan.

Får filura lite mer på det och förhoppningsvis kommer jag fram till något bra som jag kan bestäma mig för och genomföra! :)

Ha en bra dag och kom ihåg: Det ska vara kul att vara ute med sin hund!

Sova

Inatt fick Ina sova hos Perra. Kan vara bra för henne att vänja sig lite med att sova hos honom då jag ska gå på nattpass i morgon och jobba natt fram till måndag. En annan fick sova ut själv då. Jag sa att han fick gå ut med henne då hon blir nödig. Det hade gått bra med att Ina sov hos Perra. Hon sov hela tiden fram till kvart i 7 i morse då de klev upp. Själv sov man lite för länge, vaknade vid 9.30 idag.
Får se hur länge han blir kvar hemma innan han åker ut på sjön. Det blir nu i veckan någon gång vet jag.

Idag blir även min lilla tjej 10 veckor! :)


9 veckor gammal

Nya favoritplatsen

Mys med matte på golvet

Och en liten puss

Myser i filten på morgon/förmiddag

En riktig knähund ;)

Ute på äventyr

Dagens resultat när man har tagit bort tejpen efter 4 dagar. Men måste fortfarande tejpa det högra örat.


Dålig start, bra avslut :)

Dagen började inte så bra kan jag lova. Vaknade vid 4-tiden i morse av att Ina är jätte dålig i magen och jag får gå ut och rasta henne för att se om hon måste göra ifrån sig mera vilket hon i gör på ca 10min. Sen var det bara att ta fram papper och skurhinken för att kunna torka upp allt. När jag är i full fart med att torka upp skiten i mitt rum sätter hon sig ännu en gång utan för mitt rum denna gång. Var inte alls bra i magen lillgumman min. Efter att jag var klar med att torka upp allt och skura golven somnade hon och jag om igen så fort vi lade oss ner.Resten av dagen har nästan varit som vanligt. Hon har varit så duktigt idag att hon har ätit alla sina 3 mål hittils idag! Är så glad för det, för det får mig att bli gladare och slippa oroa mig för att hon inte får i sig tillräckligt med mat om dagarna. Så nu hoppas jag på att hon även ska äta upp det 4:e och sista målet ikväll då Perra kommer hem.
Just de, nu när jag är på jobbet har jag sån tur att grannen är så snäll och ställer upp för att passa henne i någon timma tills Perra kommer hem.

Lite för nojig kanske?

Jag hade hoppats på att Ina skulle börja äta mycket bättre då hon bara fick torrfoder eftersom hon dissade färskfodret helt, men icke! Igår åt hon bara upp en måltid och det var på morgonen sen resten av dagen åt hon bara några foderkulor åt gången sen ville hon inte ha något mer. Idag har hon inte ens ätit en hel måltid! Det var inte förren 16-målet som hon åt upp hälften av vad jag hade hällt upp åt henne i morse. Inte konstigt att hon sover mycket då hon inte har någon energi. Då hon väl har energi och är uppe och springer, hittar på hyss och är vaken då hoppas man ju på att hon ska äta men inte då heller.
Ska börja dra ner på foder och kanske ge flera gånger om dagen eller bara minska och börja öka allt eftersom jag märker att hon börjar äta bättre. Men hon blir smal så fort tycker jag! Därför som jag är lite nojig när det gäller mat.
En annan tycker ju att det borde vara en självklarhet att en 9 veckors valp ska äta, jag visste sen innan att hon inte var så stor i maten, men hon åt i alla fall då det gör hon knappt nu.
Jaja, ska börja testa med att dra ner på maten i några dagar nu och se om det blir någon förändring framöver annars får jag lov att hitta på något annat.

Inte dum inte

Igår kväll när jag kom hem ifrån jobbet (Ja jag vet att det är dumt att jobba när man precis fått hem en valp håller med men det tyckte inte min chef, så då var det bara att bita i det sura äpplet och jobba. Tur att det iaf bara är kväll och nattpass)
I vilket fall så bor jag ihop med min biologiska pappa Perra i ett bostadsrättsområde med lägenheter och radhus i samma. Han är hemma nu tack och lov och har inte jobbat samma dagar som mig så han passade henne igår kväll och gör det idag med. Perra berättade för mig igår kväll att Ina hade öppnat grinden som vi har vid altanen. När jag fick höra de tyckte jag att det inte alls lät rimligt eftersom man öppnar innåt och att dem är lite tröga. De borde vara det för en hund tycker man. Ina hade i alla fall lyckats öppna ena grinden ganska mycket innåt men som tur är är hon inte så snabb ännu att kunna smita ut. Så nu blir det till att låsa grindarna på ett lämpligt sätt så att hon inte kan öppna och smita ut när hon blir lite äldre.


Boxer eller Chihuahua?

Idag när jag var ute med Ina strax efter en av hennes långa power-nape möte jag en kvinna med två hundar. Hon hade en svart labrador och en annan liten hund, någon terrier men tittade inte så noga på vad det var för ras. Hon var den andra personen på 2 dagar som frågade mig om Ina var en Boxer? Så lik en boxer är hon endå inte! Visst kan jag förstå att vissa kan tro det med den teckningen hon har i ansiktet och hennes öron som står lite. Är man hundmänniska och är aktiv så brukar man ha ganska bra koll på raser, fast det är valpar. Jag har rätt bra koll tycker jag och jag har/är inte så aktiv inom hundvärlden. Det ska jag i alla fall ändra på nu. Har blivit så grymt sugen på att börja med lydnad och ev en och annan utställning.
Det bästa var i alla fall när vi åkte hem ifrån Svanskog och stannade till i Karlstad för att tanka och Perra skulle äta sen lunch. Jag var ute med Ina så hon fick röra på sig och göra ifrån sig. Jag håller till på en gräsmatta mellan en gångbanna och kiosken då en man kommer förbi och stannar till. Han berättar att han hade en Bichon frise hemma på 2 år, trevligt och kul för honom tyckte jag. Hör och häpna vad karln kläcker ur sig sen! -"Visst är det en chihuahua?"
Min första tanke var då, "Ja, hon är i såna fall en väldigt stor och fet chihuahua"
Jag höll på att dö av skratt men för ovanlighetens skull så kunde jag hålla mig för att inte börja skratta åt honom. Det var bara att svälja skrattet samtidigt som man på ett snällt sätt berättade för honom utan att dumförklara han att det är en amstaff. Han blir alldeles tyst en stund och önskar mig lycka till och att jag har det jag har att göra en tid framöver innan han fortsätter sin promenad.

Så efter att kvinnan idag frågade om Ina var en boxer bestämde jag mig för att tejpa hennes öron redan nu så att folk kan se att det är en amstaff och inte en boxer eller en chihuahua.
Tyvärr har jag ingen bild på det nu men det kommer upp inom kort kan jag lova, hon är så söt! :)


Gormé mat duger inte, utan det ska vara delikates!

Jag visste redan när jag hämtade Ina att hon inte var stor i maten vilket jag har fått uppleva idag och halva dagen i går. Helt förstårligt att hon inte skulle äta i söndags då hon kom till ett nytt hem och ny miljö. I måndags åt hon väldigt bra, men det började i tisdags eftermiddag då vi var ut och gick en av alla "promenader" i regnet som vi har haft de senaste dagarna.  Ina upptäcker då sin nya mat som hon hellre väljer framför sin egen. En riktig delikates och dyr om man själv skulle vilja äta det i Frankrike, sniglar!
Och hon får ingen dålig mat heller, blandar lite med Royal Canin och Klass färskfoder. Om Ina fick välja så skulle det säkert vara snigel,helst mosad eller en död snigel utan skal. Kanske man ska börja bege sig ut på snigeljakt varje morgon i stället för att lägga ut pengar på vanligt hundfoder?Mumsfilibabba! :)

Conviction´s Fashion in Gold

Denna blogg ska handla om mitt liv med min nya livskamrat Ina.
Hon är en American staffordshire Terrier tik som är 9 veckor nu.
Hämtade henne hos Conviction´s Kennel i Svanskog i söndags. En riktigt underbar familj som föder upp denna underbara ras. Om du blir sugen på en amstaff så rekomenderar jag att kontakta www.convictions.seRSS 2.0