Galna hundar ger inget bra intryck hos Ina

Jag bor i Tyresö i ett väldigt bra område där det finns många bra promenadstråk att gå med Ina i närheten, eller snarare precis utan för dörren. Jag är inte ensam hundägare om att tycka de kan jag lova. Varje gång man är ute möter man minst 3st andra hundägare och vanligast är att de oftast har mer än en hund. Det finns både för och nackdelar med detta har jag lagt märke till.
Fördelarna är att det är en jätte bra träning för Ina att möta andra hundar ute lös som kopplad och inte bry sig om dom.  Hon visar inte ens intresse av att vilja gå fram och hälsa på dom. Där kommer nackdelarna in som jag tycker är väldigt tråkigt då inte alla hundägare tänker någorlunda lika. Anledningen till varför Ina inte är intresserad av de hundar vi möter är för att mer än hälften av dem kan inte möta andra hundar överhuvudtaget. De drar, skäller, försöker springa fram till en på ett olämpligt sätt och allmänt ivriga. De kan vara lugna ett tag tills det är ca 10m mellan oss. Värst av allt är folk som har hundar i flexi! (inget illa menat mot er som använder det, bara en personlig åsikt)
De som har sina hundar i flexi och inte har någon koll på sina hundar borde inte använda sig av flexi överhuvudtaget. De låter hundarna gå hela linan ut som en radar över hela gångbanan, börjar ta in hunden alltför sent när de får hund möte så de får inte in sina hundar som har hur mycket energi som helst, lyssnar inte på sina ägare för 5öre och har fortfarande så pass lång lina att de kan rusa fram och hälsa på andra hundar när man möter dom sen frågar ägarna om hundarna får hälsa på varandra men då är deras hund redan framme. Man säger ju självklart nej men då har deras hund redan rusat fram till Ina och det är något som inte uppskattas av henne. Hon blir jätte osäker, reser ragg och drar ihop sig med svansen mellan benen och helst av allt springer tillbaka samma väg som vi kom ifrån om hon är lös. Och den andra hundägaren kan inte förstå varför jag inte vill att just deras hund ska få hälsa på Ina, för den är ju så snäll!
Alla hundar jag möter med Ina som beter sig så här blir hon så osäker på när vi är ute. Som tur är i stort sätt alla dom hundarna kopplade. Försöker få henne att inte alls bry sig om  dom utan koncentrera sig på mig till 100 procent. Hon ska ha ögonkontakt med mig hela tiden, hon får beröm med både godis och leksak. Ina koncentrerar sig på mig större delen men hon har fortfarande lite rest ragg. Det vill jag inte ha, några bra tips på de eller ska jag fortsätta med det jag redan gör??
En till sak som jag har lagt märke till som är det enda positiva med hundmötena är de hundar som inte bryr sig om Ina och är hur lugn och harmoniska som helst att möta. De är dom enda hundarna som Ina är lite nyfiken på, viftar på svansen för och reser inte alls ragg. Utan hon försöker snarare gå fram lite försiktigt för en hälsning men stannar troget kvar vid min sida då hon vet att hon inte har min tillåtelse för det. Eller också tittar hon bara lite nyfiket på dem en kort stund sen fortsätter sin promenad helt obekymrat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0