Träningen återupptagen, och Ina har lyckats igen!

Ja det kan man minst sagt säga att det har varit. Var upp till Härnösand och hälsade på i några dagar i början av min lediga vecka. Kom tillbaka hit ner till Sthlm i tisdags kväll. Har inte hänt något spännande direkt. Mest tagit de lugnt och fördrivit dagarna allt eftersom.Kan i och för sig berätta att jag har byt foder till hundarna till medium sensible då både Ina och Rozz tappade väldigt mycket av sin vikt strax innan nyår. Innan jag bytte pratade jag med personalen på djurmagazinet här i Tyresö om något bra tips att få upp valpar i vikt. Då hade jag börjat med att ge hundarna 3 måltider om dagen av maxi junior. Varför jag har kört på maxi är för att Ina var uppväxt med det och har bara fortsatt. Personalen råde mig i alla fall att byta till medium sensible för att få upp hundarna i vikt.
Sen jag bytte till medium sensible har Rozz verkligen lagt på sig väldigt bra och är i ganska fin form, lite för tunn över höfterna enligt mig men det är i alla fall på god väg. Ina har också lagt på sig mera men är inte i lika fin form. Fortfarande lite för tunn men inte alls lika illa som det var innan. Nu ska jag köpa medium junior och börja blanda det med sensible i veckan.
Ina har också blivit väldigt pigg och allert då hon började äta sensible i stället. Sen har båda mycket bättre avföring. Bajsar inte alls lika mycket och ofta längre.Har även bestämt mig för att börja träna lite smått med lydnadsmoment nu igen. Tycker att det är dags för Rozz att börja lära sig lite mer. Har inriktat mig mest på fot och de enkla grundläggande passiva momenten som sitt, ligg och stå. Sitt är ju något man använder dagligen men då Ina har tendens att gärna sätta sig på halva rumpan så behövs det lite extra träning för henne på de. Sen ligg har jag inte tränat så mycket på överhuvudtaget så jag är fortfarande kvar på grunderna för inlärning på det faktis. Stå är något som är relativt nytt för Ina men väldigt nytt för Rozz. Det går sakta men säkert framåt att de börjar förstå vad det är för något sen där efter får man börja med att finslipa korrigeringarna. Just nu är jag mest bara nöjd med att de ska lära sig att förstå vad det är för något :)
Inkallningen är något jag har tränat lite nu och då på hela tiden. Ina är lite seg på den ibland men förstår i alla fall vad hon ska göra. Rozz är den som är lite snabbare i det momentet och han är väldigt duktig för att inta någorlunda rätt position.
Kort och gott går det sakta men säkert framåt :)Ina har lyckats igen!
Först råttgift i höstas, dålig i magen i 2 dagar strax innan nyår och nu lyckats med att riva upp en flik trampdynan vid sporren på högerframtass.
Hände här om dagen då hon var full av energi. Hade ganska nyligen varit ute med både henne och Rozz på en proemand men så fort man kom in blev man överfallen av en energisk liten tjej som kommer och lägger en boll i knät hos en i soffan flera gånger. Betsämmer mig då för att gå ut och träna lite så hon får göra av med energi. tog med mig bollen som belöning. Vi ställde oss på gångbanan nedanför oss. Som tur var jobbade de flesta så det var inte allt för mycket folk som kom och störde träningen.
Kommer inte exakt ihåg bu vad det var vi tränade på om det var Fot eller Stå, kastade iväg bollen hon kommer tillbaka och efter en kort stund ser jag en väldigt röd droppe blod på skon min. Då upptäcker jag skadan hon hade fått på trampdynan. Inte brydde hon sig om de.
Så nu får hon mer eller mindre gå kopplad för att inte lyckas skära upp det igen utan att det ska få läka fint ihop. Blir nog till att köpa sko till henne i veckan så hon kan få springa lite lös utan att jag ska behöva oroa mig för att hon ska riva upp fliken igen.På tåget hem ifrån SthlmGillar att kramas i soffan ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0